Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νικολόπουλος: Ο Τσίπρας να αντιμετωπίσει την προκλητική συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης

Νικολόπουλος: Ο Τσίπρας να αντιμετωπίσει την προκλητική συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης

Του Νίκου Νικολόπουλου, προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Την ώρα που εμείς είμαστε με τη πλάτη στο τοίχο έπειτα από εφτά περίπου χρόνια σκληρής λιτότητας, οι Αλβανοί συνεχίζουν τον… χαβά τους (και με τουρκικές παραινέσεις).

Παρότι υφίσταται διακρατική συμφωνία αφαίρεσης από τα σχολικά εγχειρίδια της Ελλάδας και της Αλβανίας κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα σε βάρος της άλλης, εν τούτοις οι Αλβανοί τυπώνουν σχολικά βιβλία, που αναφέρονται σε… αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα (Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά και βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας)!

Πρόσφατα, συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Αλβανικού Υπουργείου Εσωτερικών, στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, που μετέφεραν στην Αλβανική Πρεσβεία της Αθήνας 1500 τέτοια βιβλία, που προφανώς θα μοιράζονταν σε Αλβανόπαιδες μαθητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, με αφορμή την επαναλαμβανόμενη αμετανόητη στάση των γειτόνων μας επανήλθαμε και με νέα ερώτησή μας στη Βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών ζητάμε επιτακτικά πλέον να αντιδράσει αποτελεσματικά η χώρα μας, για να σταματήσει η ανθελληνική προπαγάνδα της Αλβανίας.

Πρέπει αποφασιστικά να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός την μπαμπέσικη συμπεριφορά των γειτόνων μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιμετωπίσει την άθλια και προκλητική συμπεριφορά της Αλβανικής Κυβέρνησης, που έχει σκοπό να πλήξει την Ελληνική μειονότητα και να εξυπηρετήσει τα επεκτατικά συμφέροντα της γείτονας χώρας.

Γιατί δεν επικαλείται την διακρατική συμφωνία με την Αλβανία, η οποία προβλέπει «αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια και των δύο χωρών κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να του αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα εις βάρος της άλλης». Γνωρίζετε κύριοι του Μαξίμου για ποιο λόγο δεν έχει υπάρξει έλεγχος από το υπουργείο Παιδείας;

Γιατί δεν έχετε ζητήσει από το αλβανικό κράτος την ΑΜΕΣΗ απόσυρση των επίμαχων σχολικών βιβλίων;

Γιατί επιτρέπει το Μαξίμου στην κυβέρνηση Ράμα να προχωρεί ακάθεκτη στα σχέδιά της και μέσω της ανθελληνικής προπαγάνδας των σχολικών βιβλίων εις βάρος της Ελληνικής μειονότητας;

Η Ελλάς μπορεί ακόμη και σήμερα να γίνεται σεβαστή ακόμη και αν κομπλεξικοί γείτονες την θεωρούν πρώτης τάξεως θύμα λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Μπορεί επειδή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, την έβαλε με το ζόρι στην ευρωπαϊκή οικογένεια το 1980 και μπορεί γιατί ο Κώστας Καραμανλής, συνέδεσε την ενταξιακή πορεία γειτονικών χωρών προς την Ε.Ε. με τις αρχές της καλής γειτονίας και όχι με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης στα οποία αρκούνταν ο Παπανδρέου.

Το τσιράκι του Ερντογάν Ράμα παίζει τον άνετο ευρωπαϊστή ο οποίος δήθεν επιθυμεί να λύσει με διάλογο όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα.

Όταν όμως έρθει η ώρα, που θα μπει ελληνικό βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, τότε να δούμε τι θα κάνει;
Αφού δεν αποτελούν οι διαφορές αντικείμενο διμερούς διαπραγμάτευσης.

Καθώς η Ελλάδα είναι ένα παλαιό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι όποιες διαφορές προβάλει ο Ράμα μαζί της είναι διαφορές της Αλβανίας με την Ευρώπη.

Για να καταλάβει, επιτέλους ότι ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα (Τσαμουριά) καθώς και όνειρα για «Μεγάλες Αλβανίες» έχουν κόστος, όταν θέλεις να περάσεις τις πύλες της Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις