Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής ιερέας στον Καναδά άφησε την εκκλησία του για το Super Bowl

Ομογενής ιερέας στον Καναδά άφησε την εκκλησία του για το Super Bowl

Ο ιερατικός προϊστάμενος της μεγάλης κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Calgary Αλμπέρτας του Καναδά, Παναγιώτης Ρούγκας άφησε την ενορία του την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και πήγε να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, γνωστό ως Super Bowl, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο π. Ρούγκας έφυγε από τα καθήκοντα και την κοινότητα χωρίς να πάρει άδεια, όπως επιβάλλεται, από τον Μητροπολίτη του, τον Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριο, ο οποίος το πληροφορήθηκε από τον «Εθνικό Κήρυκα».

Ο π. Ρούγκας φέρεται να είναι φανατικός φίλαθλος της ομάδας «Πατριώτες» (Patriots) της Βοστώνης και προσπαθούσε εναγωνίως να βρει εισιτήρια σε κάπως συγκαταβατική τιμή, καθότι η τιμή τους έφτανε ακόμα και τις δέκα πέντε χιλιάδες δολάρια έκαστο. Οταν τελικά τα βρήκε αναχώρησε για το Τέξας.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριο, εξέφρασε την έκπληξη του ότι ο π. Παναγιώτης Ρούγκας είχε πάει στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο Τέξας. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Ε.Κ.» ο Μητροπολίτης κ. Σωτήριος είπε πως «είναι καλό παιδί, εκπλήσσομαι ότι πήγε εκεί διότι δεν πήρε άδεια, όμως είναι πάρα πολύ καλός ιερεύς και ξέρω ότι είναι πάρα πολύ υπέρ των αθλητικών».

«Πώς από τη μια μεριά λέτε ότι είναι καλό παιδί και από την άλλη αγνόησε τον Επίσκοπό του, δεν πήρε άδεια και σηκώθηκε και έφυγε;», τον ρωτήσαμε.

«Από ό,τι φαίνεται δεν είχε εισιτήρια, την τελευταία στιγμή το αποφάσισε, ήταν Σαββατοκύριακο δεν μπορούσε να με βρει», απάντησε ο Μητροπολίτης κ. Σωτήριος. Πρόσθεσε δε πως «και ο πατέρας του είναι ιερεύς και τον αντικατέστησε αυτός».

Ο Μητροπολίτης κ. Σωτήριος ανέφερε ότι «ο π. Παναγιώτης σπούδασε στη Θεολογική Ακαδημία της Μητρόπολης Τορόντο, ήταν Διάκονος επί τρία ή τέσσερα χρόνια και κατόπιν χειροτονήθηκε ιερεύς. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά». «Και πρέπει να σας πω ότι κάνει πάρα πολύ καλή εργασία εκεί», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση αν σκέπτεται να τον επιπλήξει όταν επιστρέψει, υπογράμμισε πως «θα του ζητήσω εξηγήσεις πώς και γιατί και φυσικά θα του πω ότι δεν είναι καθόλου σωστό να φύγει χωρίς να έχει την έγγραφη άδεια του Μητροπολίτη» και τόνισε πως «αυτό είναι που εμείς εφαρμόζουμε εδώ».

Οταν ρωτήθηκε από αυτό θα του επιβάλλει άλλη τιμωρία, ο Μητροπολίτης κ. Σωτήριος απάντησε πως «νομίζω ότι για πρώτη φορά δεν θα τον τιμωρήσω, αλλά εάν το επαναλάβει σίγουρα θα υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπονται».

Σχετικές ειδήσεις