Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υπερηφάνεια! Μαθήτρια της Αστόριας νικήτρια διαγωνισμού ορθογραφίας

Υπερηφάνεια! Μαθήτρια της Αστόριας νικήτρια διαγωνισμού ορθογραφίας

Ο ορθογραφημένος συλλαβισμός της λέξης «hygiene» (υγιεινή) ανέδειξε την Νικολέτα Μπαλτζή νικήτρια του διαγωνισμού ορθογραφίας των Ελληνοαμερικανικών Σχολείων της Νέας Υόρκης και παράλληλα της παρείχε το προνόμιο να συμμετάσχει στο διαγωνισμό «Scripps/Daily News Spelling Bee», που θα λάβει χώρα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και η Νικολέτα είναι μαθήτρια του ιδίου σχολείου και είναι η δεύτερη φορά που πρώτευσε στο διαγωνισμό ορθογραφίας που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Η Νικολέτα Μπαλτζή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, «προασπίσθηκε τον τίτλο της πρωταθλήτριας, νικώντας δώδεκα μαθητές που φοιτούν σε διάφορα ελληνοαμερικανικά σχολεία της Νέας Υόρκης. Συμπαίκτρια της Νικολέτας ήταν και η συμμαθήτριά της, Νικολέττα-Κατερίνα Τηλιακού, η οποία έλαβε τελικά την τέταρτη θέση.

Η Νικολέττα Μπαλτζή διακρίνεται για το ήθος και τον χαρακτήρα και είναι άριστη μαθήτρια με ιδιαίτερη τάση και ταλέντο στη σωστή χρήση της αγγλικής γλώσσας. Πέρυσι μετά τη νίκη της στο διαγωνισμό στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, έλαβε την τρίτη θέση (από 90 μαθητές) στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ενώ η συμμαθήτριά της Ευγενία Κατέχη ήρθε 5η. Η προσπάθειά της αυτή αναγνωρίστηκε με πολλά βραβεία.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διεξήχθη στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Σχολείου του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και μετά από δύο ώρες και τριάντα γύρους ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση η Νικολέτα Μπαλτζή και η Νικολέτα- Κατερίνα Τηλιακού.

Ο διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρία Μακεδών και ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός συνεχάρη όλους τους διαγωνιζόμενους. Ο Επίσκοπος τους χάρισε από ένα ασημένιο σταυρουδάκι μεταφέροντας την ευλογία και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Ο Νίκος Κατσώρης, ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής Παιδείας, επέδωσε χρηματικά βραβεία εκ μέρους του οργανισμού «Λουκούμι».

Σχετικές ειδήσεις