Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πέφτουν βροχή τα στοιχήματα: Μάιο ή Οκτώβριο;

Πέφτουν βροχή τα στοιχήματα: Μάιο ή Οκτώβριο;
Δεν διστάζει να ρισκάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Για τη διενέργεια εκλογών υπάρχουν δυο κατηγορίες αναλυτών: Οι «Οκτωβριστές» και οι «Μαϊστές».

Ο σκληρός πυρήνας των Συριζαίων θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Ο ξένος παράγοντας θέλει εκλογές, άμεσα. Κι όταν λέμε άμεσα εννοούμε τον Μάιο. Αυτό αφήνουν να εννοηθεί όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι αλλά και οι αποκαλούμενοι άνθρωποι των αγορών οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία τονίζουν πως αν οι εκλογές παραταθούν μέχρι το φθινόπωρο δεν θα πέσει χρήμα στην αγορά για επενδύσεις.

Συνεπώς διαπιστώνουν πολιτική αστάθεια και προφανώς «εκβιάζουν» με το πρόβλημα της ρευστότητας για την πρόκληση των εκλογών. Στο ερώτημα γιατί οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εξάντληση της τετραετίας, υπάρχει απάντηση:

Μέχρι τον Οκτώβριο ο Τσίπρας θα έχει καταφέρει να τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης, στην θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ. Αν λοιπόν καταφέρει τα παραπάνω, ακόμα κι αν έχει χάσει τις εκλογές, θα ελέγχει το κράτος και θα παραμένει μέσα στο παιχνίδι με ανοικτό τον ορίζοντα της ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Έχει βάση το όλο σενάριο; Έχει σίγουρα, αν σκεφτούμε ότι το 2020 ο κ. Τσίπρας μπορεί να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου, όποιος κι αν είναι υποψήφιος. Από την άλλη μεριά διατηρώ επιφυλάξεις διότι ο Τσίπρας επενδύει στη στρατηγική του αιφνιδιασμού και έχει αποδείξει ότι είναι σκληρός παίκτης.

Δεν διστάζει να ρισκάρει και όταν χρειάζεται να κάνει το απρόβλεπτο. Άλλωστε κατά τρόπο απρόβλεπτο τους «έφαγε» όλους και τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη και τη Ζωή και τον Κοτζιά και τον Καμμένο.

Συνεπώς τσάμπα τσακώνονται οι «Οκτωβριστές» με τους «Μαϊστές».

Διαβάστε επίσης

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα - Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

Τραγωδία στο Μάτι: Αγωγές - μαμούθ για τους νεκρούς στη φονική πυρκαγιά

Σχετικές ειδήσεις