BOMBER

Τα λάθη καλό είναι να αναγνωρίζονται και η ΕΡΤ έδειξε τον δρόμο

Τα λάθη καλό είναι να αναγνωρίζονται και η ΕΡΤ έδειξε τον δρόμο
INTIME NEWS

Η παραπολιτική είδηση της ημέρας βγαίνει από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η οποία μας ενημέρωσε -ατυχώς- μέσω ενός λογαριασμού στο Facebook πως απεβίωσαν ο Μίκης Θεοδωράκης και η Ειρήνη Παππά.

Η είδηση έκανε τον γύρο των social media και των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων αφού στην εποχή του διαδικτύου ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Ωστόσο η ΕΡΤ έδειξε τον δρόμο που πρέπει να βαδίζουν οι σύγχρονοι ενημερωτικοί οργανισμοί.

Με ανακοίνωσή της τονίζει πως «σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά». «Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις» σημειώνει η ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ θα μπορούσε να το αφήσει απλώς να περάσει. Άλλωστε οι εν λόγω αναρτήσεις είχαν κατέβει από το Facebook σχετικά νωρίς. Σε λίγες ώρες θα είχε ξεχαστεί το ζήτημα.

Ένας σύγχρονος και μεγάλος ενημερωτικός οργανισμός, ωστόσο, οφείλει να απολογείται για τα λάθη του, δείχνοντας τον δρόμο και σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ, μικρά ή μεγάλα.

Όταν δε η αναγνώριση ενός ατοπήματος έρχεται από την δημόσια ραδιοφωνία αι τηλεόραση τότε είναι ενδεικτικό πως η ενημέρωση είναι σε καλό δρόμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση Κομισιόν: Βαθιά ύφεση 9,7% στην Ελλάδα το 2020 και άλμα ανάπτυξης 7,9% το 2021