Νέα Σμύρνη επεισόδια: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Newsbomb

Τα νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη δείχνουν όχι μόνο την απίστευτη αγριότητα των ετερόκλητων ομάδων που προκάλεσαν τα επεισόδια, αλλά και τους λανθασμένους επιχειρησιακούς χειρισμούς της ΕΛ. ΑΣ.

Παρά το λάθος της περασμένης Κυριακής που η αστυνομία έστειλε τους μοτοσυκλετιστές στην πλατεία Νέας Σμύρνης να ξυλοκοπήσουν πολίτες που κυκλοφορούσαν άσκοπα, η ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. επέλεξε να ξαναστείλει την ίδια ομάδα ΔΡΑΣΗ να επιχειρήσει σε μια περιοχή που δεν γνώριζε...

Από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι νεαροί αστυνομικοί έχουν ελλειπή εκπαίδευση και δρουν περισσότερο ως μπουλούκι και όχι ως συντεταγμένο Σώμα Ασφαλείας. Δεν υπηρετούσαν κανένα απολύτως σχέδιο δράσης και φαίνεται να μην εκτελούσαν τις εντολές κάποιου επικεφαλής. Σα να μην υπήρχε επικεφαλής αξιωματικός.

Λειτουργούσαν ως ασυνάρτητος όχλος έναντι οργανωμένων χούλιγκαν και αντεξουσιαστών οι οποίοι φάνηκαν να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης hit and run.

Η απειρία και η επικινδυνότητα των ομάδων ΔΡΑΣΗ φάνηκε όταν για κάποια λεπτά εγκατέλειψαν τον συνάδελφό τους που δέχθηκε ανηλεή επίθεση. Τον άφησαν στο στόμα του λύκου για 5 λεπτά και επέστρεψαν όταν ήταν πλέον αργά...

Αμέσως μετά, αντί να συνταχθούν και να απωθήσουν τους ταραξίες, οι νεαροί αστυνομικοί επιδόθηκαν σε μεμονωμένες επιθέσεις, κάνοντας αγώνες μποξ κατά περαστικών. Τέσσερις με 5 αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν ενα διαδηλωτή για να εκτονωσουν την οργή τους.

Η εικόνα της ομάδας ΔΡΑΣΗ θύμιζε περισσότερο κάποιους «χούλιγκαν» με στολή αστυνομικού, παρά εκπαιδευμένους επαγγελματίες σωμάτων ασφαλείας. Προφανώς αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά και υπάρχει σοβαρή πολιτική, αλλά και επιχειρησιακή ευθύνη. Αυτοί που έστειλαν τους ανεκπαίδευτους νεαρούς αστυνομικούς ήξεραν που τους έστειλαν και ήξεραν τι θα συμβεί. Τους έστειλαν κατευθείαν στο στόμα του λύκου, ως πρόβατα επί σφαγή. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Ξεκάθαρα πράγματα...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved