BOMBER

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Οι εξελίξεις είναι πιο αργές κι από την… καθυστέρηση

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Οι εξελίξεις είναι πιο αργές κι από την… καθυστέρηση

Τι συμβαίνει στην υπόθεση της Πάτρας;

Επειδή δημοσιογραφικά η υπόθεση της Πισπιρίγκου και του Μάνου έχει κουράσει αρκετά καλό θα ήταν να πούμε ότι οι εξελίξεις ούτε ραγδαίες είναι, ούτε καταιγιστικές.

Αντιθέτως είναι πιο αργές και από την καθυστέρηση.

Και τολμώ να γράψω ότι είναι τόσο αργές που βάζουν όλους μας σε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που βγαίνουν συμπεράσματα και γίνονται δίκες και τηλεδίκες. Εδώ και μήνες έχει στηθεί ένα απίστευτο πανηγύρι – κυρίως τηλεοπτικά – το οποίο όχι μόνο δεν ξεδιαλύνει την υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών παιδιών, αλλά αντίθετα μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Ασφαλές συμπέρασμα για το πώς πέθαναν τα τρία αγγελούδια και ποιος τα σκότωσε δεν έχει βγει. Παρόλα αυτά κάποιοι και κάποιες συνεχίζουν να κάνουν καριέρα πάνω από τα μνήματα των μικρών αγγέλων. Άλλοι ως δημοσιογράφοι, άλλοι ως γιατροί, άλλοι ως ιατροδικαστές κ.ο.κ.

Εκτός από την δημοσιογραφική φρενίτιδα και τον κανιβαλισμό δεν βλέπω να προχωράει και η υπόθεση σε δικαστικό επίπεδο.

Ειδικά αυτό το τελευταίο βάζει σε υποψίες την κοινή γνώμη για το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την υπόθεση. Η σεναριολογία και η συνωμοσιολογία πάει σύννεφο και πολύ φοβούμαι πως όταν φτάσουμε στο τέλος, θα ζήσουμε το παραμύθι με τον Πέτρο και τον λύκο.