Δεν αλλάζει κάτι στην ζωή μας από την απαγόρευση κυκλοφορίας

Newsbomb

INTIME NEWS

Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι πλέον μέρος της ζωής μας.

Η Πολιτεία παρείχε συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς μπορούμε να βγούμε από το σπίτι και σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται.

Παρατηρώντας, ωστόσο αυτές τις οδηγίες πρέπει να παραδεχθούμε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν αλλάζουν σε τίποτα την ζωή των ευσυνείδητων πολιτών που ήδη τηρούσαν όλα όσα έλεγαν οι επιστήμονες.

Και εξηγούμαι.

Για ποτό δεν μπορούσες να πας. Σινεμά και φαγητό επίσης. Συνωστισμό στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα δεν είχαμε. Οπότε οι μέχρι τώρα επιτρεπόμενες μετακινήσεις ήταν μία μικρή βόλτα για περπάτημα, η έξοδος του σκύλου, τα απαραίτητα ψώνια και η μετάβαση στη δουλειά όπου δεν μπορούσε να εφαρμοστεί η τηλεργασία.

Αυτός που ενοχλείται από την νέα πραγματικότητα είναι ο πολίτης που έκανε πηγαδάκια στα πάρκα. Αυτοί που έπαιζαν μπάσκετ στα συνοικιακά γηπεδάκια και όλοι όσοι νόμιζαν πως έχουμε διακοπές και αποφάσισαν να πάνε στην επαρχία, ή να κάνουν μπάρμπεκιου σε φιλικά σπίτια αγνοώντας ποιος μπορεί να είναι φορέας του κορονοϊού.

Άλλωστε μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε ένα SMS. Στο ίδιο πλαίσιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ πως οι μικρές μετακινήσεις στην γειτονιά μας, πολύ κοντά στο σπίτι δεν πρόκειται να επηρεαστούν.

Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες εάν δεν θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα εικόνες σαν και αυτές που βλέπουμε στην Ιταλία που θυμίζουν μόνο σκηνικό πολέμου, αφού δεν φτάνουν ούτε τα φέρετρα για να καλύψουν τον αριθμό των νεκρών.

Ας κάνουμε στην άκρη τη γκρίνια, στην άκρη τον ωχαδερφισμό και επιτέλους στην άκρη την αδιαφορία για την δημόσια υγεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ανατροπή στις Πανελλαδικές - Πότε είναι πιθανότερο να διεξαχθούν

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved