ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα σετ εργαλείων για αυτοκίνητο;

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα σετ εργαλείων για αυτοκίνητο;

Από λίγα έως πάρα πολλά, καθώς εξαρτάται από το αυτοκίνητο και το αν πρόκειται για ένα σύγχρονο ή για ένα κλασικό μοντέλο.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα καλό σετ από γαλλικά κλειδιά μπορεί να κοστίζει 20, 30, 40 ευρώ. Τι γίνεται όμως όταν η Jaguar Classic αποφασίζει για πρώτη φορά και μετά από περίπου μισό αιώνα να διαθέσει στους ιδιοκτήτες της E-Type μία γνήσια εργαλειοθήκη; Τουλάχιστον σε όσους ρομαντικούς θέλουν τις γρήγορες και σχετικά εύκολες εργασίες, όπως είναι η αλλαγή λαδιών, το γρασάρισμα του κιβωτίου ή η αντικατάσταση στις φούσκες στα ακρόμπαρα, να τις κάνουν οι ίδιοι.

Για αυτούς λοιπόν η βρετανική εταιρεία διαθέτει ένα όμορφο σετ από 20 διαφορετικά εργαλεία που όλα μαζί είναι τοποθετημένα τακτοποιημέρνα σε μια δερμάτινη θήκη. Όλα μαζί κοστίζουν 732 λίρες, που αντιστοιχούν σε περίπου 1.000 ευρώ.

Εδώ μπορεί να αναρωτηθείτε τι το κακό έχουν τα εργαλεία που μπορεί κανείς να αγοράσει από τα εξειδικευμένα καταστήματα. Η απάντηση είναι τίποτε απολύτως, ενώ μπορεί να είναι και καλύτερα. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης μιας κλασικής E-Type θα θέλει οπωσδήποτε μια γνήσια εργαλειοθήκη με την πιστοποίηση της Jaguar. Άλλωστε ποιος ξέρει πόσο θα μπορεί να κοστίζει μετά από κάποια χρόνια, μαζί η χώρια από το αυτοκίνητο.