ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Alfa Romeo & Lancia: Η μεγάλη επιστροφή!

Alfa Romeo & Lancia: Η μεγάλη επιστροφή!

Περνώντας σε μια νέα εποχή τόσο η Alfa Romeo όσο και η Lancia έχουν μπροστά τους μία δεκαετία για να θεμελιώσουν το μέλλον τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Από την στιγμή που η FCA συγχωνεύτηκε με την PSA και προέκυψε η Stellantis υπήρχαν δύο τινά: η Alfa Romeo να συνεχίσει στο δρόμο που είχε χαραχτεί και η Lancia να παραμείνει στα τάρταρα και περιορισμένη στην ιταλική αγορά με το Ypsilon ή να γίνει μια προσπάθεια αναγέννησής τους.

Ευτυχώς η πρώτη περίπτωση αποκλείστηκε και ο όμιλος Stellantis αποφάσισε να επενδύσει σε μια δεκαετή στρατηγική και για τις δύο ιταλικές μάρκες. Αυτό σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την Alfa Romeo, που, κακά τα ψέματα, έχει ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη σε ότι αφορά την τιμή των μοντέλων της.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια με την παρουσίαση μικρότερων SUV, όπως η Tonale αλλά και η μικρότερη Brennero που θα ακολουθήσει.

Και ενώ η Alfa Romeo θα διατηρήσει το premium προφίλ της με τον σπορ χαρακτήρα των μοντέλων της, μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πολιτική που θα χαραχθεί για τη Lancia. Το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει στο Ypsilon και πως θα αποκτήσει μεγαλύτερα μοντέλα με crossover σχεδίαση και τη φινέτσα που διαχρονικά χαρακτήριζε τα μοντέλα της.

Από τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η Lancia θα έχει πιο στενές σχέσεις με την DS Automobiles, αλλά θα διαφοροποιείται τόσο σε στιλ όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο καθώς η γκάμα της θα περιλαμβάνει κυρίως plug-in υβριδικές μοντέλα και πλήρως ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων.

Ενδιαφέρον, για μία εταιρεία που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην αφάνεια και που της έχουμε και αδυναμία καθώς οι ονομασίες των μοντέλων της βασίζονται σε ελληνικές λέξεις. Για να δούμε και αν θα συνεχιστεί αυτή η παράδοση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.