ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πανδημία του Covid-19 έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα αυτοκινούμενα

Η πανδημία του Covid-19 έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα αυτοκινούμενα

Τα αυτοκινούμενα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και ένας από τους λόγους είναι και η πανδημία του Covid-19. 

Του Γιάννη Σκουφή

Πέρα από τα μεγάλα τροχόσπιτα υπάρχουν και τα μικρότερα αυτοκινούμενα (γνωστά και ως κάμπερ) που δίνουν λύσεις για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο. Ειδικά στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης το ενδιαφέρον για τα αυτοκινούμενα ανεβαίνει συνεχώς. Η πανδημία και η απομόνωση είναι ένας από τους λόγους που κατευθύνουν πολλούς προς αυτήν την επιλογή.

Μάλιστα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και ανάλογες προτάσεις όπως αυτή της ελβετικής εταιρίας Sortimo Walter Rüegg PLC που ανέλαβε την μετατροπή μίας Mercedes EQV σε ένα μίνι αυτοκινούμενο.

Όπως μπορείτε να δείτε χρησιμοποιήθηκε η έκδοση βαν και έχουν γίνει πολλές μετατροπές ώστε να μετατραπεί σε κάμπερ.

Η μεγαλύτερη και βασική αλλαγή είναι η αφαίρεση της στάνταρ οροφής και η τοποθέτηση ενός μηχανισμού που κρύβει μια «σκηνή» που σηκώνεται προς τα πάνω για να δημιουργήσει έναν επιπλέον ωφέλιμο χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο πάνω μέρος της οροφής υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ για την τροφοδοσία με ενέργεια επιμέρους ηλεκτρικών συσκευών. Ο χώρος του πορτμπαγκάζ έχει μετατραπεί σε ένα μικρό κουζινάκι με δύο γκαζάκια, ένα ψυγειάκι και ένα νεροχύτη έτσι ώστε οι εκδρομείς να μπορούν να φτιάξουν ένα πρόχειρο γεύμα.

Η ελβετική εταιρία δεν ανακοινώνει την αυτονομία της Mercedes EQV Motorhome, αλλά σίγουρα θα είναι κάτι τις μικρότερη από αυτήν της εργοστασιακής EQV 300 με την μπαταρία των 90 kWh που φτάνει μέχρι και τα 363 χιλιόμετρα.

Προφανώς, η αυτονομία των περίπου 300 χιλιομέτρων είναι ένας περιοριστικός παράγοντας αλλά όπως γίνεται αντιληπτό ένα ηλεκτρικό κάμπερ είναι για αποδράσεις ενός Σαββατοκύριακου και προφανώς απευθύνεται σε όσους θέλουν να κινούνται και να… κοιμούνται οικολογικά στις εκδρομές τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όλη η αλήθεια για το Καζακστάν: Το ουράνιο, τα όπλα και ο «γέρος» που κυβερνά τη χώρα

Τζόκερ: Πού συμπληρώθηκε το τυχερό δελτίο των 1.300.000 ευρώ - Είχε και 19 τυχερά «5αρια»

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης