ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MXGP 2014: O A.Cairoli είναι παγκόσμιος πρωταθλητής

MXGP 2014: O A.Cairoli είναι παγκόσμιος πρωταθλητής

Τον όγδοο Παγκόσμιο Τίτλο στο Πρωτάθλημα MotoCross πέτυχε ο αναβάτης της Red Bull KTM, Anonio Cairoli, στo Grand Prix της πολιτείας Goias στην Βραζιλία.

Ο 28χρονος Cairoli κατέκτησε τον τίτλο στην προτελευταία διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP τερματίζοντας πέμπτος και τρίτος στα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Ιταλός οδηγούσε με πρόβλημα στο μάτι, τραυματίστηκε στα προκριματικά του Σαββάτου, και ήταν τρίτος στην Overallκατάταξη.

Η όγδοη παγκόσμια επιτυχία του Cairoli ήρθε μετά από 15 νίκες, ποσοστό 50% περίπου, και 13 θέσεις στο βάθρο, στους 16 αγώνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο Ιταλός Tony Cairoli, κατάγεται από το Patti της Σικελίας, είναι γνωστός για την σταθερότητα και την επιμονή του, το οποίο απέδειξε εντυπωσιακά αφού μέχρι σήμερα δεν έχει τερματίσει ποτέ κάτω από την πέμπτη θέση. Μετά την πέμπτη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου με την Εργοστασιακή Ομάδα Red Bull KTM ο δημοφιλής αναβάτης είναι πολύ χαρούμενος και βρίσκεται ένα βήμα ποιό κοντά στην πρόκληση των δέκα παγκόσμιων τίτλων του Stefan Everts, manager της Εργοστασιακής Ομάδας KTM MX2.

«Όταν είσαι παιδί αυτό είναι ένα όνειρο που δεν πιστεύεις ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις. Απαιτεί σκληρή δουλειά, αλλά σε ανταμείβει» δήλωσε ο 28χρονος Ιταλός και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα κατάφερα να ανέβω στο podium σε όλους εκτός από τρείς αγώνες. Η σημερινή πίστα ήταν ιδανική για προπόνηση, αλλά όταν αγωνίζεσαι έχει πολλά μεγάλα άλματα και δεν έχει πολλά σημεία στα οποία να μπορείς να οδηγήσεις πραγματικά την μοτοσυκλέτα σου και να κάνεις διαφορά. Τώρα θα πάω στο Μεξικό με στόχο τη νίκη. Κατόπιν ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Motocross των Εθνών και θα προσπαθήσω να ανέβω στο βάθρο για την Ιταλική Ομάδα».