ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκ.Πρωτάθλημα Superstock: Τίτλος για την 1199 Panigale R

Παγκ.Πρωτάθλημα Superstock: Τίτλος για την 1199 Panigale R

Ο 22χρονος Leandro «Tati» Mercado κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία Superstock 1000 των SBK, στην πίστα Magny-Cours στη Γαλλία.

Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα Barni Racing Team Ducati και ο Mercado εξασφαλίζουν τον τίτλο και μάλιστα στην πρώτη τους συμμετοχή στη σεζόν.


Ο νεαρός Αργεντινός ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Aragon. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βάθρο και στους δυο γύρους που έγιναν στην Ιταλία - στην Imola και στο Misano - ενώ επανήλθε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Jerez, σ’ ένα κρίσιμο σημείο που του επέτρεψε να φτάσει στο Magny-Cours με μια διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία.

Εκεί η κατάσταση δε φάνηκε να εξελίσσετε ομαλά για τον «Tati» (όπως είναι το παρατσούκλι του) μιας και είχε μια πτώση στις κατατακτήριες που τον άφησε στην 11η θέση της εκκίνησης. Σε μια πίστα που γλιστρούσε, ο Αργεντινός πήρε πολλά ρίσκα πάνω στην Panigale του και πιέζοντάς την κατάφερε να ανέβει ως την έκτη θέση.

Ο Savadori - ο δεύτερος στη βαθμολογία - έπεσε στον προτελευταίο γύρο (ενώ ήταν 2ος) και ο Mercado το μόνο που έκανε ήταν να κρατηθεί όρθιος και να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην τέταρτη θέση!

Από το 2007 και μέχρι σήμερα, η Ducati έχει πανηγυρίσει πέντε τίτλους στην κατηγορία Superstock 1000. Το συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα και με διαφορά οχτώ βαθμών ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο.

Είναι η πέμπτη φορά που η Ducati κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά το 2007 (Canepa), το 2008 (Roberts), το 2009 (Simeon) και το 2011 (Giugliano).