ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Η ώρα του Marquez

MotoGP: Η ώρα του Marquez

Την πρώτη του ευκαιρία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (μαθηματικά) του 2014, θα έχει ο Marc Marquez στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία.

Μια πίστα που ανήκει στη Honda και κατασκευάστηκε το 1999, ίσως «δώσει» στον Marc Marquez τον τίτλο του 2014. Το Grand Prix Ιαπωνίας στο Motegi ξεκινά μία σειρά αγώνων στην Ασία και Αυστραλία (τρεις συνεχόμενοι) με την Αυστραλία και Μαλαισία να ακολουθούν.


Ο Marquez έχει μια διαφορά 75 βαθμών από τον δεύτερο (και συναθλητή του) D. Pedrosa και για να εξασφαλίσει τον τίτλο αυτό το Σαββατοκύριακο, πρέπει να τερματίσει μπροστά από αυτόν και να χάσει όχι πάνω από 3 και 15 βαθμούς από τον Valentino Rossi και Jorge Lorenzo αντίστοιχα. Βέβαια το ιδανικότερο θα ήταν να κερδίσει τον αγώνα ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στο παρελθόν, δυο φορές αναβάτης έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το Ιαπωνικό Grand Prix: Το 2007 ο Casey Stoner με Ducati και το 2008 ο Valentino Rossi με Yamaha.

Μετά τα δυο συνεχόμενα λάθη του Marc Marquez σε Misano και Aragon, ο νικητής των έντεκα αγώνων στους δώδεκα πρώτους αγώνες, έχει συγκεντρώσει μόλις τέσσερεις βαθμούς σε San Marino και Ισπανία. Αν καταφέρει και μετά το Motegi, να διατηρήσει τη διαφορά των 75 βαθμών που έχει αυτή τη στιγμή από τον δεύτερο, τότε θα πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημά του.

«Θα προσπαθήσω να μην το σκέφτομαι και πάρα πολύ, ακόμα κι αν ξέρω ότι θα ήταν τέλειο να κατάφερνα να το πάρω μέσα στην έδρα της Honda! Θα πάμε εκεί και θα δουλέψουμε σκληρά από την πρώτη στιγμή και θα κινούμαστε σαν να πρόκειται για ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή θα πιέσουμε για τη νίκη» δήλωσε ο Marquez και πρόσθεσε: «Την περσινή χρονιά ήταν η πρώτη μου παρουσία στο Motegi με μοτοσυκλέτα MotoGP έτσι, ελπίζω να έχουμε περισσότερο χρόνο στην πίστα, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε γρήγορα ένα καλό set-up για τη μοτοσυκλέτα μας».
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο Marquez τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην Ιαπωνία, πίσω από την Yamaha του Jorge Lorenzo, ενώ αν καταφέρει φέτος να κερδίσει εκεί, πέρα από το Πρωτάθλημα, θα ισοφαρίσει και το ρεκόρ των δώδεκα νικών του Mick Doohan σε μια σεζόν!