ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix ΗΠΑ: Rosberg ο πιο γρήγορος στην… Άγρια Δύση

F1 Grand Prix ΗΠΑ: Rosberg ο πιο γρήγορος στην… Άγρια Δύση

Ο Nico Rosberg επέστρεψε στην κορυφή και ξεκινά από την pole position στο Grand Prix των ΗΠΑ.

Το 1-2 έκανε (πάλι) η Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand prix των Η.Π.Α. Μόνο που αυτή τη φορά στην πίστα του Austin είναι ο Nico Rosberg ο οποίος ξεκινά από την pole position. Ο 29χρονος άφησε πίσω του τον Lewis Hamilton (4/10 η διαφορά τους) και στον αγώνα έχει την καλύτερη θέση στην εκκίνηση αλλά και την ψυχολογία για τη νίκη. Πίσω από το 1-2 της Mercedes βρέθηκε για μία ακόμα φορά ο Valtteri Bottas (Martini Williams).

Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q1 οι οδηγοί βγήκαν αμέσως στην πίστα. Οι περισσότεροι ήταν με την μεσαία γόμα για την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια έβαλαν την μαλακή. Στην πρώτη περίοδο λόγω της απουσίας των Marussia και Caterham και της μείωσης του grid στους 18 οδηγούς 4 οδηγοί έμειναν εκτός συνέχειας. Βέβαια τον έναν τον γνωρίζαμε ήδη και ήταν o S.Vettel λόγω αλλαγής όλων των εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος. O οδηγός της Red Bull Racing θα εκκινήσει την Κυριακή από το pitlane. Εκτός Q2 έμειναν οι Grosjean, Gutierrez και Vergne.

O Vettel έμεινε εκτός από το Q1 για πρώτη φορά μετά τη Βραζιλία του 2009. Τότε ήταν η πρώτη χρονιά με την Red Bull Racing, και φέτος η τελευταία του.

Το Q2 ξεκίνησε με τους οδηγούς να βγαίνουν αμέσως με την μαλακή γόμα πιέζοντας για μια θέση στην 10άδα. Σε αυτή την περίοδο ο Rosberg ήταν ταχύτερος. Η έκπληξη, ήταν ο Sutil, που κατάφερε να σημειώσει τον 10ο χρόνο την τελευταία στιγμή και να μπει στο Q3. Εκτός έμειναν οι Maldonado, Perez, Hulkenberg και Kvyat. Ο Ρώσος της STR έχει ποινή 10 θέσεων στον αγώνα λόγω χρήσης 7ου κινητήρα.

Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q3 όλοι εκτός του Sutil βγήκαν στην πίστα. Ο Γερμανός παρέμεινε στα γκαράζ της Sauber για αρκετά λεπτά και βγήκε προς το τέλος για μία και μοναδική προσπάθεια.

Η μονομαχία των Rosberg-Hamilton έληξε με τον Γερμανό να νικά τον Βρετανό κατά 4 δέκατα, κατακτώντας έτσι την πρώτη του pole position στις ΗΠΑ. Πίσω από τις δύο Mercedes ο Valtteri Bottas «έγραψε» την τρίτη ταχύτερη επίδοση.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Massa (Williams), Ricciardo (Red Bull Racing), Alonso (Ferrari), Button (McLaren με ποινή 5 θέσεων), Magnussen (McLaren), Raikkonen (Ferrari) και Sutil (Sauber).

Ο αγώνας ξεκινά στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1 Nico Rosberg Mercedes 1:36,067"

2 Lewis Hamilton Mercedes +0,376"

3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +0,839"

4 Felipe Massa Williams/Mercedes +1,138"

5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault +1,177"

6 Fernando Alonso Ferrari +1,543"

7 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes +1,639"

8 Kimi Raikkonen Ferrari +1,737"

9 Adrian Sutil Sauber/Ferrari +2,743"

10 Pastor Maldonado Lotus/Renault

Σχετικές ειδήσεις