ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

B. Ecclestone: Φταίω κι εγώ για την εικόνα της F1

B. Ecclestone: Φταίω κι εγώ για την εικόνα της F1

Ο Bernie Ecclestone μιλώντας στους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ για την κατάσταση που επικρατεί στην F1 δήλωσε ότι έχει μερίδιο ευθύνης.

Το αφεντικό της Formula 1, ο Bernie Ecclestone, αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει για τη σημερινή εικόνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Παραδέχεται ότι η διανομή των κερδών από τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν γίνεται σωστά αλλά κάνει σαφές ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να αλλάξει αυτό.

«Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι των χρημάτων έχει διανεμηθεί με λάθος τρόπο κι αυτό πιθανόν είναι δικό μου λάθος» δήλωσε ο Βρετανός και πρόσθεσε: «Όμως όπως και πολλές άλλες συμφωνίες, έτσι κι αυτή έδειχνε να είναι σωστή. Αν η εταιρεία ανήκε σε εμένα θα είχα διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων διότι θα ήταν τα δικά μου χρήματα που θα ήταν υπό διαπραγμάτευση. Όμως δουλεύω για επιχειρηματίες που θέλουν να βγάλουν χρήματα».

Ο Ecclestone πρότεινε οι μεγάλες ομάδες να προσφέρουν έναν μερίδιο των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις μικρότερες. Όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί καθώς υπάρχουν κανόνες που επιτρέπουν στις ομάδες να μπλοκάρουν μια τέτοια κίνηση.

Σχετικές ειδήσεις