ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: O Marc Marquez κέρδισε το Triple Crown

MotoGP: O Marc Marquez κέρδισε το Triple Crown

Δεκατρείς νίκες σε 18 αγώνες για τον Marc Marquez στη Βαλένθια και δεύτερο συνεχόμενο Triple Crown Award για τη Honda.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2014 Marc Marquez «έσπασε» άλλο ένα ρεκόρ στη Βαλένθια κερδίζοντας τη 13 νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο συναθλητής του Dani Pedrosa ανέβηκε στην τρίτη θέση του podium των νικητών. Η εξαιρετική πορεία των δύο αναβατών της Honda είχε ως αποτέλεσμα και την κατάκτηση του Triple Crowν Award (Πρωτάθλημα Οδηγών – Κατασκευαστών και Ομάδας) για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο 18ος αγώνας της χρονιάς Gran Premio Generali de la Valenciana ήταν ένας δύσκολος αγώνας καθώς πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολές καιρικές συνθήκες με εναλλαγή βρεγμένου και στεγνού οδοστρώματος. Ο Dani ξεκίνησε από την 3η θέση και ο Marc από την 5η θέση σε ένα αγώνα με πολύ υψηλό ρυθμό καθώς οι αναβάτες μονομαχούσαν για μία καλή θέση. Ο Dani μονομάχησε με τον Crutchlow στους πρώτους γύρους και κατάφερε να τον προσπεράσει στον 4ο γύρο προκειμένου να συμμετέχει και αυτός στη μάχη για μία θέση στο βάθρο του τερματισμού. Ταυτόχρονα ο Marc είχε σκληρή μάχη με τον Rossi με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ταχύτερο γύρο με χρόνο 1'31.515 (κερδίζοντας το ρεκόρ του Pedrosa που είχε από το 2013 με χρόνο 1'31.628). Ο Marc τελικά προσπέρασε τον Rossi στο 10ο γύρο και είχε άλλη μία μονομαχία με τον Iannone στον 11ο γύρο. Ο Dani πέρασε στην 3η θέση εμπρός από τον Iannone και ξεκίνησε την προσπάθεια του για να βρεθεί εμπρός από τους Rossi και Marc.

Στη συνέχεια με δώδεκα γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας οι πρώτες σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνιση τους. Ο Lorenzo μπήκε στα pits και πήρε τη μοτοσυκλέτα με τα βρόχινα ελαστικά, αλλά ευτυχώς για τους υπόλοιπους αναβάτες που δεν αντικατέστησαν τις μοτοσυκλέτες τους η βροχή δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα. Στο τέλος ο Marc κατάφερε να ανέβει στην 1η θέση και ο Dani στην 3η με αποτέλεσμα η ομάδα της Repsol Honda να κερδίσει το 7ο Πρωτάθλημα από το 2002 και να προσθέσει άλλη ένα Πρωτάθλημα Αναβατών καιΚατασκευαστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 3ο Triple Crown Award μέσα σε τέσσερα χρόνια και το 2ο συνεχόμενο (2013-2014).

Αν και επίσημα η αγωνιστική χρονιά του 2014 έφτασε στο τέλος της. Οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν με ένα τριήμερο τεστ για το 2015 στην πίστα της Βαλένθια. Ο Dani Pedrosa θα είναι στην πίστα σύμφωνα με το πρόγραμμα (από την πρώτη ημέρα) ενώ ο Marc Marquez θα ξεκινήσει τις δοκιμές με μία ημέρα καθυστέρηση μαζί με τον αδερφό του Alex, ο οποίος με μοτοσυκλέτα Honda στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορίας 2014 Moto3.

Ο Alex Marquez θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το δώρο που του προσέφερε η Honda και θα πραγματοποιήσει λίγους γύρους στην πίστα της Βαλένθια με την εργοστασιακή RC213V.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Marc Marquez δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα ειδικότερα για τον αδελφό μου Alex, οποίος κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της κατηγορίας Moto3, ενώ εγώ κατάφερα να κλείσω τη χρονιά κερδίζοντας την 13η νίκη μου» και πρόσθεσε: « Θα ήθελα να συγχαρώ τον αδελφό μου καθώς αυτός και η Honda έκαναν πολύ καλή δουλειά αυτό το χρόνο. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να γιορτάσουμε αυτή την επιτυχία καθώς είναι πολύ δύσκολο να έχουμε άλλη μία τόσο καλή χρονιά. Στο σημερινό αγώνα απέφυγα να κάνω το λάθος που έκανα στην Aragon, καθώς έπρεπε να αποφασίσω αν θα αλλάξω τη μοτοσυκλέτα μου ή όχι με τα βρόχινα ελαστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου για την προσπάθεια που κατέβαλε μέσα στη χρονιά»

Σχετικές ειδήσεις