ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ο Στρατηγός Άνεμος και η McLaren

F1: Ο Στρατηγός Άνεμος και η McLaren

H McLaren με δελτίο τύπου διαψεύδει τις φήμες για διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος και αναφέρει ότι δεν υπήρξε μηχανικό πρόβλημα στην MP4-30.

Ο Fernando Alonso παρέμεινε στο νοσοκομείο ένα ακόμη 24ωρο καθώς οι ιατροί ήθελαν να παρακολουθήσουν την πορεία της υγείας του μετά το περίεργο ατύχημα που είχε κατά την τέταρτη ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη.

Άμεσα κινήθηκε ο μάνατζερ του Ισπανού, Luis Garcia Abad ο οποίος για να προλάβει τις φήμες δημοσίευσε στο Twitter του φωτογραφία του Alonso από το νοσοκομείο.

Η McLaren εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι εξετάζουν τα δεδομένα της τηλεμετρίας ώστε να δουν τι συνέβη. Μάλιστα έχουν βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς και θέλουν να συνεχίσουν την ανάλυση.

Ως αιτία δίνουν κάποια δεδομένα τα οποία δείχνουν πως στην πίστα έπνεαν δυνατοί και απρόβλεπτοι άνεμοι στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόταν η MP4-30. Η McLaren κάνει σαφές ότι δεν υπήρξε κανένα μηχανικό πρόβλημα στο μονοθέσιο. Επίσης αναφέρει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στην αεροδυναμική λειτουργία του μονοθεσίου, ούτε στο σύστημα ERS.

Επίσης η Αγγλική ομάδα διαψεύδει τις φήμες ότι ο Alonso έπεσε αναίσθητος από διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος (αναφέρει «Αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια»).

Όσον αφορά τις τελευταίες δοκιμές προετοιμασίας στη Βαρκελώνη η ομάδα θα αποφασίσει αργότερα αν θα αφήσει τον Ισπανό να οδηγήσει καθώς θέλει να του παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη ανάρρωση.

Σχετικές ειδήσεις