ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Fast and Furious 7: Τα μυστικά της ταινίας (photos)

Fast and Furious 7: Τα μυστικά της ταινίας (photos)

Πόσα αυτοκίνητα καταστράφηκαν και πόσα ελαστικά; Πως τελείωσε η ταινία χωρίς τον Paul Walker; Όλες οι απαντήσεις, εδώ.

Κάποιοι γελούν με τη σειρά των ταινιών Fast & Furious (Οι μαχητές των δρόμων). Υπάρχουν και κάποιοι (μαζί τους και εγώ) που υποστηρίζουν πως οι ταινίες αυτές μας έφεραν πιο κοντά στην αυτοκίνηση και σε κάποιες τάσεις της οι οποίες παρέμεναν άγνωστες. Επιπλέον όσο και αν σας φαίνεται περίεργο είναι αλήθεια. Κάποια (πολλά) αυτοκίνητα καταστράφηκαν και κάποιες σκηνές είναι αληθινές και επιπλέον υπάρχουν ελάχιστες σκηνές CGI (Computer-generated imagery) ή εικόνες φτιαγμένες σε υπολογιστή.

Ξεναγός μας ο συντονιστής των επικίνδυνων σκηνών με αυτοκίνητα του Furious 7 Dennis McCarthy, ο οποίος μίλησε στο site του περιοδικού Top Gear. «Όλοι ήταν σοκαρισμένοι όταν ανακάλυψαν ότι θα ρίχναμε πραγματικά αυτοκίνητα έξω από το αεροπλάνο», λέει.


Ο McCarthy έχει ασχοληθεί με τις ταινίες Fast and Furious από την τρίτη εκδοχή τους και είναι ο πιο κατάλληλος για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της έβδομης συνέχειας των ταινιών:

  • Όλα τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν είτε τον νέο Dodge V8 κινητήρα ή το μοτέρ Chevrolet V8 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό βοηθά στο να προσαρμόζονται εύκολα οι οδηγοί αλλά και οι μηχανικοί που συντηρούσαν τα αυτοκίνητα. Η απόδοση και των δύο είναι κοντά στους 530 ίππους.
  • Το Lykan Hypersport (με τιμή στα 3.400.000 δολάρια.) που περνά από το ένα κτήριο στο άλλο ήταν αντίγραφο και χρησιμοποιούσε κινητήρες Porsche Boxster 300 ίππων.
  • Ο Ralph Debbas διευθύνων σύμβουλος της W Motors, που κατασκευάζει το Lykan, έδωσε το πράσινο φως να φτιαχτούν έξι αντίγραφα (για την ταινία) στο εργοστάσιό τους, με πλαστικό αμάξωμα αντί για αυτό με ανθρακόνημα.
  • Το άλμα ανάμεσα σε δύο κτήρια ήταν πραγματικό (όχι σε τόσο μεγάλο ύψος) και για το λόγο αυτό καταστράφηκαν και τα έξι αντίγραφα της Lykan.
  • Πριν τα Lykan Hypersport, οι παραγωγή ήθελαν να χρησιμοποιήσουν μία LaFerrari, αλλά από το εργοστάσιο τους απήντησαν: « Όχι, ευχαριστούμε, δεν χρειαζόμαστε την προβολή, τα αυτοκίνητα μας πωλούνται μόνα τους».
  • Σε μία σκηνή εμφανίζονται:Μία McLaren 12C για τον Walker, μία Ferrari 458 για τον Ludacris, μία Bugatti Veyron για τον Tyrese, το νέο Dodge Charger για τον Vin Diesel και το Viper για την Michelle Rodriguez, όλα είναι αληθινά και τα δανείστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους στο Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι
  • Η Aston Martin DB9 είναι το πιο προφανές «ψεύτικο» αυτοκίνητο και αυτό γιατί ο Jason Statham φαίνεται να οδηγεί μία DB9 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
  • Η πτώση των αυτοκινήτων από το αεροπλάνο είναι αληθινή και χρειάστηκαν δύο μήνες για να την γυρίσουν. Η συγκεκριμένη σκηνή ξεκίνησε να κινηματογραφείτε το φθινόπωρο του 2013, στο Pikes Peak του Κολοράντο και την Αριζόνα.
  • Το αεροπλάνο C-130 φορτίου θα πετούσε, τα αυτοκίνητα σε «στρατιωτικό στυλ», και οι εικονολήπτες με skydiving θα έκαναν ελεύθερη πτώση δίπλα τους. Για περισσότερη αληθοφάνεια τα αυτοκίνητα ήταν αληθινά και όχι μόνο αμαξώματα. Κάθε αυτοκίνητο «έπεσε» δύο και τρεις φορές
  • Χρησιμοποίησαν πάνω από 340 αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της κινηματογράφησης της ταινίας.
  • Στο φιλμ δούλεψαν οδηγοί αγώνων αλλά και κασκαντέρ. Οι Mike Ryan και Rhys Millen, ο Jack Gill, και ο Steve Kelso ο οποίος είχε την ευχαρίστηση να οδηγεί το αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή Vin Diesel
  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα καθίσματα. Τα αγωνιστικά bucket τοποθετούνται σταθερά και δεν ρυθμίζονται. Έτσι για κάθε γύρισμα κολλάγαμε και ξεκολλάγαμε καθίσματα.
  • Το λευκό Toyota Supra ήταν ένα από τα αυτοκίνητα του Paul Walker. Οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν αρχικά να έχουν το πορτοκαλί αυτοκίνητο από το Fast & Furious 1 αλλά δεν το κατάφεραν.
  • Χρησιμοποίησαν πάνω από 1.000 τετράδες ελαστικών.
  • Jason Statham οδήγησε τα πιο cool αυτοκίνητα στην ταινία. Μία Jaguar F-Type R του 2014, μια Lamborghini Aventador του 2010, και μία Maserati Ghibli του 2014.
  • Τον Νοέμβριο του 2013, η είδηση του θανάτου του Paul Walker παραλίγο να σταματήσει τα γυρίσματα και το τέλος της ταινίας. Όμως ο Vin Diesel ζήτησε να συνεχίσουν λέγοντας: «Ο Paul ήταν ένας αδελφός για μένα» είπε και πρόσθεσε: « Όπως και οι χαρακτήρες, που υποδυόμασταν θα έκαναν τα πάντα ο ένας για τον άλλον».
  • Η πλειοψηφία των σκηνών του Walker είχαν ήδη ολοκληρωθεί, αλλά για να καλύψουν τα κενά, οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν υλικό από προηγούμενα Fast and Furious φιλμ, τεχνολογία CGI αλλά και βοήθεια από τους αδελφούς του Paul Caleb και Cody, οι οποίοι συμμετείχαν σε ορισμένες από τις τελικές σκηνές της ταινίας.

Σχετικές ειδήσεις