ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Αμερικής: Ο Marquez ξαναγράφει τα βιβλία των ρεκόρ (Photos)

MotoGP Grand Prix Αμερικής: Ο Marquez ξαναγράφει τα βιβλία των ρεκόρ (Photos)

Ο πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team RC213V) πέτυχε την 20η νίκη του, στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο Circuit of the Americas.

Η πρώτη του νίκη για το 2015 τον φέρνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα καθώς στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ τερμάτισε στην πέμπτη θέση μετά από λάθος που έκανε στην πρώτη στροφή του αγώνα.

Ο 22-χρονος Ισπανός πραγματοποιώντας έναν αγώνα τακτικής ανέβηκε στην πρώτη θέση στον τρίτο γύρο του αγώνα, προσπερνώντας τον προπορευόμενο μέχρι εκείνη τη στιγμή αναβάτη, Andrea Dovizioso (Ducati). Γύρο με το γύρο αύξανε τη διαφορά από το Dovizioso και από το νικητή του πρώτου αγώνα στο Κατάρ Valentino Rossi (Yamaha). Στον τελευταίο γύρο ο Marquez ακολουθώντας έναν εκπληκτικό ρυθμό είχε δημιουργήσει διαφορά 2.3 δευτερολέπτων.

Με τη νίκη του στο Grand Prix of the Americas, ο Marc Marquez συνεχίζει να προσθέτει νέα Ρεκόρ στην καριέρα του:

  • Η νίκη στο Όστιν ήταν έκτη νίκη του στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών σε κάθε εκκίνηση που έχει πάρει στην Αμερική στην κατηγορία των MotoGP.
  • Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο ίδιος έχει κερδίσει το Grand Prix της Αμερικής από την pole position.
  • Αυτή ήταν η 20η νίκη στα MotoGP για τον Marquez. Τον ίδιο αριθμό επιτυχιών στην στη μεγάλη κατηγορία έχει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των 500 κ.εκ. Freddie Spencer.
  • Ήταν η 31η φορά που Marquez έχει ανέβηκε στο podium στην κατηγορία MotoGP ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των podium που είχε στην καριέρα του ο Freddie Spencer.
  • Αυτή ήταν η 46η νίκη της καριέρας του Marquez σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό έκανε τον Ισπανό τον ένατο πιο επιτυχημένο αναβάτη στην ιστορία των Grand Prix. Με αυτή την πρωτιά πέρασε κατά μία νίκη τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Jim Redman.
  • Η νίκη για Marquez στο Austin ήταν 31η εμφάνισή του στο podium των MotoGP. Έχει μία περισσότερη από τον Max Biaggi. Ο Marquez είναι ο πέμπτος στην κατηγορία των αναβατών με τους περισσότερους τερματισμούς στο podium μετά τους Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Casey Stoner.

Σχετικές ειδήσεις