ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford: Αύξηση πωλήσεων για το 1ο τρίμηνο του 2015

Ford: Αύξηση πωλήσεων για το 1ο τρίμηνο του 2015

Το 2015 είναι από τις ισχυρότερες χρονιές στην ιστορία της Ford για λανσαρίσματα νέων μοντέλων, με περίπου τις μισές πωλήσεις Ford να προέρχονται από νέα ή σημαντικά ανανεωμένα μοντέλα.

Οι συνολικές πωλήσεις της Ford Motor Company στην Ευρώπη παρέμειναν μπροστά από την αύξηση της βιομηχανίας το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ η εταιρία ήρθε 1η σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Γηραιά Ήπειρο.

Το συνολικό μερίδιο αγοράς της Ford διαμορφώθηκε μέσα από επιτυχημένα λανσαρίσματα νέων μοντέλων και αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,2% μέχρι τώρα, ενισχύοντας τη No.2 θέση της Ford ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μάρκες. Η Ford κατέγραψε επίσης το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων από το 2012, με 264.440 μονάδες μέχρι τώρα, αύξηση 6,5%.

«Η στρατηγική μας επένδυση στη δημιουργία μιας από τις πιο φρέσκιες γκάμες στη βιομηχανία αποδίδει καρπούς, καθώς παρατηρούμε σταθερή άνοδο στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων και τεράστια ανάπτυξη στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων» δήλωσε ο Peter Fleet, vice president, Sales, Ford Ευρώπης. «Γίναμε Νο.1 μάρκα στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στη βιομηχανία το πρώτο τρίμηνο – από τη No. 7 θέση που βρισκόμασταν πριν από τρία χρόνια.»

Στην άνοδο της Ford συνετέλεσε η ισχυρή ζήτηση για νέα μοντέλα όπως τα Mondeo και Transit, αυτοκίνητα επιδόσεων όπως τα νέα Focus ST και Focus ST diesel, καθώς και η βελτιωμένη εικόνα πωλήσεων των Kuga και EcoSport SUV.

Η Ford ετοιμάζεται τώρα να λανσάρει τα νέα C-MAX και Grand C-MAX, τα νέα μοντέλα S-MAX και Galaxy, και το νέο Ford Vignale Mondeo τις προσεχείς εβδομάδες. Φέτος το καλοκαίρι, η Ford θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των νέων Mustang fastback και convertible στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του θρυλικού αυτοκινήτου. Προς το τέλος της χρονιάς, θα αρχίσει η παραγωγή του Ford Edge SUV και του Focus RS hatch υψηλών επιδόσεων.

Επαγγελματικά οχήματα


Η αύξηση πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων (CV) Ford συνεχίστηκε όπως και η βελτίωση του μεριδίου αγοράς χάρη στη νέα και εκτεταμένη σειρά Transit. Σαν αποτέλεσμα, η Ford αναδείχτηκε Νο.1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο από τη No. 7 στην οποία βρισκόταν το 2012. Ήταν η πρώτη φορά από το 1997 που η Ford έφτασε στην κορυφή της αγοράς CV στα αποτελέσματα 1ου Τριμήνου στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις των Ford CV αυξήθηκαν κατά 42,4% το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας τις 70.646 μονάδες. Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό σε 13,3% – το καλύτερο μερίδιο αγοράς των δύο τελευταίων δεκαετιών σχεδόν.

Το Transit Custom van 1t ήταν το bestseller με πωλήσεις αυξημένες κατά 50% μέσα σε ένα χρόνο. Το Ranger pickup έκλεισε επίσης ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, καθώς επικράτησε στην 1η θέση της κατηγορίας του με πωλήσεις 6.578 οχημάτων.

Πωλήσεις Μαρτίου

Το Μάρτιο, η Ford πούλησε συνολικά 168.400 οχήματα +14,4% από πέρσι. Η Βρετανική αγορά έκλεισε έναν πολύ ισχυρό μήνα με συνολικές πωλήσεις 80.000 οχημάτων το Μάρτιο, που ήταν και ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων. Η πρωτοκαθεδρία της Ford στην αγορά της Βρετανίας παραμένει αδιαφιλονίκητη με μερίδιο συνολικών πωλήσεων 14,2%, 4,3 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Σχετικές ειδήσεις