ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φιλικό Enduro Καλάβρυτα: Ένα Σαββατοκύριακο (στο) βουνό (photos)

Φιλικό Enduro Καλάβρυτα: Ένα Σαββατοκύριακο (στο) βουνό (photos)

Δυο εβδομάδες μετά το Πάσχα, έγινε στα Καλάβρυτα ένα μοναδικό event που συγκέντρωσε πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα και εκτός των Αθηναίων, ιδίως από την Δυτική της πλευρά και την Πελοπόννησο.

Η φιλική βόλτα Enduro στα χνάρια των διαδρομών και των μονοπατιών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που γινόταν προ 15ετίας στην περιοχή, σε συνδυασμό με την Trail Ride διαδρομή των 200 χιλιομέτρων στα γύρω βουνά, έδωσαν την ευκαιρία σε 200 τουλάχιστον αναβάτες να χαρούν την φυσική ομορφιά της περιοχής!


Αξέχαστα μονοπάτια, αλλά και ανοιχτά ξέφωτα πάνω στις κορυφογραμμές, δημιούργησαν ένα ιδανικό σκηνικό που δύσκολα φεύγει από το μυαλό, ενώ ο καιρός στάθηκε υπερβολικά... επιεικής κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα.

Έμπειροι αλλά και άπειροι αναβάτες είχαν την δυνατότητα να εξαντλήσουν όλες τις διαδρομές, σηματοδοτημένες ή χαρτογραφημένες (με Road Book ή GPS) ή ακόμη και να «χαράξουν» την δική τους πορεία στα καραφλά του σκεπαστού και στα off road της Κούτελης...

Το αναμνηστικό δίπλωμα, το μετάλλιο κα το μπλουζάκι, θα είναι απλά ενθύμια από ένα σαββατοκύριακο γεμάτο βουνό σε μια προνομιακή για αυτό περιοχή για enduro, αλλά αυτό που πραγματικά μένει είναι οι δυνατές εικόνες των μαγικών διαδρομών!

Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου, με πολλαπλές διαδρομές και αυξημένο βαθμό δυσκολίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μερίδας αναβατών.
Αρωγοί στην όλη προσπάθεια ήταν ο Δήμος Καλαβρύτων, ο Οργανισμός Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου, καθώς και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Καλαβρύτων.