ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Aragon: Η μάχη για τον τίτλο

MotoGP Grand Prix Aragon: Η μάχη για τον τίτλο

Οι Marc Marquez (Repsol Honda) και Valentino Rossi (Movistar Yamaha) ήταν οι δύο κερδισμένοι από τον αγώνα χάος στο San Marino. Ο πρώτος κέρδισε τον αγώνα και ο δεύτερος παραμένει πρώτος στο πρωτάθλημα.

Η τύχη βοήθησε τον Valentino Rossi στο Grand Prix του San Marino και παρά το λάθος του ήταν η ατυχία (πτώση) του συναθλητή του Jorge Lorenzo), οποία του χάρισε ένα προβάδισμα 23 βαθμών στη «μάχη» για τον Παγκόσμιο Τίτλο.

Τώρα το τερέν της συνάντησης είναι στην Αραγονία και φέτος θα φιλοξενήσει Grand Prix για έκτη χρονιά, με τους Ισπανούς αναβάτες να την παράδοση με το μέρος τους με 11 νίκες στους 15 αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

Είναι η μία από τις δυο πίστες - μαζί με το Austin - στην οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Rossi. Πέρυσι ο αγώνας του εκεί δεν κράτησε πολύ καθώς είχε μια πτώση που τον άφησε για μερικά δευτερόλεπτα αναίσθητο στο έδαφος. Ήταν η τελευταία φορά που ο Doctor δεν τερμάτιζε αγώνα και η τελευταία φορά.

Πέρυσι ο Jorge Lorenzo είχε πάρει τη νίκη, σε μια πίστα που στους τέσσερις από τους πέντε αγώνες έχει ανέβει στο βάθρο, με το χειρότερό του αποτέλεσμα να είναι μια τέταρτη θέση το 2010.

Ο Marc Marquez θα προσπαθήσει να πάρει την 50η νίκη της καριέρας του. Ο Ισπανός κέρδισε από την pole position τον αγώνα το 2013 (MotoGP). Πέρυσι και πάλι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πάρει την pole, αλλά είχε κάνει το λάθος να μείνει με τα σλικ ελαστικά σε μια βρεγμένη πίστα που του κόστισε μια πτώση. Στο τέλος τερμάτισε 13ος. Μία θέση μετά τερμάτισε ο Dani Pedrosa (Repsol Honda). Το 2013 είχε επίσης πτώση, μετά από μια επαφή με τον Marquez που οδήγησε στο να καταστραφεί ένας αισθητήρας στη μοτοσυκλέτα του. Το 2012 είχε νικήσει στην Aragon, ενώ τα δυο προηγούμενα χρόνια είχε πάρει δυο δεύτερες θέσεις.

Ο Andrea Dovizioso έχει πέσει στην Aragon στους τρεις από τους πέντε αγώνες που έχουν γίνει εκεί, με καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν μια τρίτη θέση το 2012. Την πτώση δεν απέφυγε πέρυσι ούτε ο Andrea Iannone, ο οποίος είχε κάνει μια εξαιρετική εκκίνηση και είχε βρεθεί να παλεύει για τη νίκη!

Aragon: Οι αριθμοί

  • 800. Ο περσινός αγώνας στην Aragon ήταν ο 800στός της μεγάλης κατηγορίας
  • 100. Ο Alvaro Bautista θα κάνει την 100ή του εκκίνηση στη μεγάλη κατηγορία αυτή την Κυριακή στην Aragon. Ο Ισπανός έχει εκκινήσει 32 φορές για την Suzuki, 54 για την Honda και 13 για την Aprilia.
  • 23 - Η νίκη του Marquez στο Misano ήταν η 23η του στη μεγάλη κατηγορία, μόλις μια πίσω από τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 500cc Wayne Rainey.
  • 22 - Σε ηλικία 22χρ. και 252 ημερών, ο Scott Redding έγινε ο νεαρότερος Βρετανός που ανέβηκε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, μετά το 1979 και το Βελγικό GP όταν ο Gary Lingham έπαιρνε την τρίτη θέση μετά από μη συμμετοχή των κορυφαίων αναβατών της εποχής στον αγώνα, που διαμαρτύρονταν για τα χαμηλά στάνταρ ασφαλείας. Το 1976 στην Τσεχία, ο John Newbold είχε κερδίσει στα 500cc σ’ έναν αγώνα που είχαν συμμετάσχει όλοι οι αναβάτες κανονικά.
  • 13. Οι Ισπανοί έχουν κερδίσει τους τελευταίους 13 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας επί Ισπανικού εδάφους. Ο τελευταίος μη Ισπανός που κέρδισε GP μέσα στην Ισπανία ήταν στην Jerez ο Casey Stoner (2012).
  • 11. Οι Ισπανοί έχουν κερδίσει τους 11 από τους 15 αγώνες που έχουν γίνει εκεί! Οι μόνοι μη Ισπανοί που έχουν κερδίσει στην Aragon είναι οι Stoner (MotoGP 2010-11), Andrea Iannone (Moto2, 2010) και Romano Fenati (Moto3, 2014).
  • 6. Τόσα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία νίκη του Valentino Rossi επί Ισπανικού εδάφους (Catalunya, 2009)!
  • 6. Η Aragon φιλοξένησε αγώνα για πρώτη φορά το 2010 κι έγινε η έκτη διαφορετική πίστα από την Ισπανία που έχει βρεθεί στο Ημερολόγιο Αγώνων, μετά της Jerez, Catalunya, Jarama, Montjuich και Valencia.
  • 4. Η τέταρτη θέση του Loris Baz στο Misano ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα Γάλλου αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Randy de Puniet και το GP της Catalunya που επίσης είχε τερματίσει τέταρτος.
  • 4. Μετά την πτώση του Lorenzo στο Misano, μόνο τέσσερις αναβάτες έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς σε κάθε αγώνα του 2015: ο Valentino Rossi, ο Andrea Iannone, ο Bradley Smith και ο Danilo Petrucci!
  • 4. Και οι τέσσερις δορυφορικές ομάδες του Πρωταθλήματος έχουν καταφέρει να βάλουν αναβάτη τους στο βάθρο το 2015!
  • 3. Ο Johann Zarco έχει κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες στη μεσαία κατηγορία και έγινε ο πρώτος Γάλλος που παίρνει τρεις συνεχόμενες νίκες σε οποιαδήποτε κατηγορία του Παγκοσμίου.
  • 1. Τον πρώτο αγώνα στην Aragon τον κέρδισε ο Casey Stoner με Ducati. Τα επόμενα τρία χρόνια κέρδιζαν οι Honda. Πέρυσι κέρδισε η Yamaha για πρώτη φορά.
  • 0. Η Aragon είναι η μια από τις δυο πίστες του Ημερολογίου που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Valentino Rossi! Η άλλη είναι το Austin.

Σχετικές ειδήσεις