Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα έξυπνο ηλεκτρικό πόλης από το Ισραήλ

Newsbomb

Αυτές τις μέρες το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο στρέφεται στο Μόναχο όπου διεξάγεται η διεθνής έκθεση ΙΑΑ.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για τη γνωστή έκθεση της Φρανκφούρτης, την ΙΑΑ, που γινόταν κάθε δεύτερη χρονιά και εναλλάξ με το σαλόνι στο Παρίσι. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για την IAA τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει και για αυτό μεταφέρθηκε στο Μόναχο όπου αυτή την περίοδο λάμπουν πολλά νέα μοντέλα παραγωγής αλλά και πρωτότυπα.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει και το City Transformer, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με κάπως ασυνήθιστη σχεδίαση και γυμνούς τροχούς δίχως θόλους. Και αυτό γιατί υπάρχει μια πρωτότυπη εφαρμογή, της μεταβολής των μετατροχίων.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο το αυτοκινητάκι έχει στο City Mode πλάτος μόλις 1,0 μέτρο ώστε να μπορεί να παρκάρει όπου μπορεί και μια μοτοσυκλέτα. Στις μεγαλύτερες ταχύτητες και για καλύτερο κράτημα ένας μηχανισμός «ανοίγει» τα μετατρόχια στα 1,40 μέτρα.

Για την κίνηση του τετράτροχου city-car μήκους 2,50 μέτρων υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ 7,5 kW που παράγουν αρκετή ισχύ ώστε η επιτάχυνση για τα πρώτα 30 χλμ./ώρα από στάση να διαρκεί μόλις 5,0 δεύτερα. Όσο για την τελική ταχύτητά του είναι 88 χλμ./ώρα και η αυτονομία του φτάνει τα 180 χιλιόμετρα.

Έξυπνο ή όχι ο χρόνος θα δείξει και εφόσον το City Transformer μπει στην παραγωγή από μία εταιρεία η οποία εδρεύει στο Τελ Αβίβ -από το Ισραήλ ακούμε συνέχεια για έξυπνα start-up πρότζεκτ τα οποία μένουν πρότζεκτ- η οποία δέχεται προ-παραγγελίες με τιμή από 12.500 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Ποιος θα βάλει φρένο; Από τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και αυτοκίνητα

Αυτοκτονία στη Ραφήνα: Ο ταλαντούχος ζωγράφος που έγινε μητροκτόνος και αυτόχειρας

Ένοπλες Δυνάμεις: «Μολών Λαβέ» στον Ερντογάν - Έτσι απαντούν στα περί αποστρατικοποίησης νησιών