Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Alpha Saga είναι ένα ακόμη φανταστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Newsbomb

Αν και τελευταία έχουμε δεν πολλά ψηφιακά σχέδια και μακέτες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζουν και μερικά λεπτά δημοσιότητας.

Του Γιάννη Σκουφή

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα έχει δημιουργηθεί ένα μικρό… chaos στο διαδίκτυο από πρότζεκτ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν ακόμη βγει στην παραγωγή. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες είναι και η Alpha Motors, μία αμερικανική start-up εταιρία που έχει ήδη παρουσιάσει, στα χαρτιά και στις οθόνες φυσικά, τα Wolf, Superwolf και Ace.

Πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και ένα βίντεο από το νέο της δημιούργημα, το οποίο ονομάζεται Saga. Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σεντάν με δυναμική εμφάνιση και ρετρό επιρροές που γίνονται αντιληπτές τόσο από το γενικότερο σχήμα όσο και από στοιχεία όπως οι στρόγγυλοι διπλοί προβολείς και τα επίσης διπλά φώτα στο πίσω μέρος.

Το μήκος του Saga φτάνει τα 4,70 μέτρα, το πλάτος τα 1,91 και το ύψος τα 1,45 μέτρα. Την προσοχή τραβούν και οι όμορφες ζάντες που έχουν διάσταση από 16 έως 18 ίντσες. Όσο για το εσωτερικό βλέπουμε να διακατέχεται από μία επίσης ρετρό αύρα σε συνδυασμό με μια μίνιμαλ άποψη και δύο οθόνες στο ταμπλό.

Όσο αφοράν στο σύστημα πρόωσης υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία βασική με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια υψηλών επιδόσεων τετρακίνητη με δύο μοτέρ. Σε αυτή την περίπτωση τα πρώτα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται από στάση σε μόλις 6,0 δεύτερα με την μπαταρία χωρητικότητας 85,0 kWh να προσφέρει αυτονομία λίγο πάνω από τα 480 χιλιόμετρα.

Η τιμή πώλησης του Saga στις ΗΠΑ θα κυμαίνεται από 40 έως 50 χιλιάδες δολάρια, όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό τόπο της Alpha. Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρεται είναι ο χρόνος παράδοσης με δεδομένο πως το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας, το Wolf, θα μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2023. Έως τότε, βλέπουμε…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα - Από πού αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό