Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Lamborghini LM002 Wagon έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Newsbomb

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο αυτοκίνητο με πολύ μεγάλη συλλεκτική αξία, καθώς σε αυτή την έκδοση είχαν κατασκευαστεί μόλις τρία.

Του Γιάννη Σκουφή

Ελάχιστες συλλογές συναγωνίζονται εκείνη της οικογένειας του σουλτάνου του Μπρουνέι, η οποία ως γνωστόν έχει συγκεντρώσει πάνω από 7.000 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο σπάνια και εξατομικευμένα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Ανάμεσα σε αυτά τα αυτοκινητικά διαμάντια βρίσκεται και η Lamborghini LM002 Wagon με το εμφανώς μεταποιημένο και επιμηκυμένο αμάξωμα. Ο Salvatore Diomante, διευθυντής του εργοστασίου της Bizzarrini τη δεκαετία του 1960, είχε επιμεληθεί την μετατροπή.

Το κανονικό LM002 είναι ήδη σπάνιο, καθώς μόνο περίπου 300 κατασκευάστηκαν μεταξύ 1986 και 1993. Όσο για το Wagon, μόλις τρία πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί, με το συγκεκριμένο να είναι το μόνο που έχει εγκριθεί επίσημα από τη Lamborghini.

Η μετατροπή προσθέτει πάνω από 500 κιλά στο πλαίσιο της LM002 Wagon με αποτέλεσμα το απόβαρο να αγγίζει τους 3,0 τόνους. Αν και ο εμβληματικός V12 που προέρχεται από τη θρυλική Countach, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κινήσει το υπέρβαρο τζιπ.

Παρά την ηλικία της η LM002 Wagon του 1989 έχει διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα, για την ακρίβεια μόλις 9.920. Μετά το Σουλτάνο το ιταλικό 4x4 πέρασε στα χέρια του Bernd Pischetsrieder, του πρώην ισχυρού άντρα της ΒΜW και όχι μόνο. Στη συνέχεια, με κάποιο μυστηριώδη τρόπο, το απέκτησε μία μητέρα από τη Σουηδία που το χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα παιδιά της στο σχολείο!

Τώρα, η LM002 Wagon ανήκει στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Motikon, Filip Larsson, ο οποίος λέει ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται να αγοράσει ένα σετ ελαστικών για την LM002. Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο στον κόσμο και κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ!