FUN TIME

Facebook: Τα κορυφαία γεγονότα της εβδομάδας

Facebook: Τα κορυφαία γεγονότα της εβδομάδας

«Φωτιά» πήραν την εβδομάδα που πέρασε τα κοινωνικά δίκτυα.

Οι Έλληνες χρήστες πέρασαν αρκετές ώρες τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter σχολιάζοντας τα όσα είδαμε να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στο Facebook, ειδικότερα πρώτο θέμα συζήτησης ήταν φυσικά η επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Από το πρωί της Πέμπτης το βίντεο της επίθεσης έκανε ρεκόρ εμφανίσεων στα Timeline των Ελλήνων χρηστών.

Ο μεγαλύτερος όγκος των χρηστών καταδίκασε το περιστατικό και καταφέρθηκε κατά του Ηλία Κασιδιάρη, με πολλοί άσχημους χαρακτηρισμούς. Δεν ήταν ωστόσο λίγοι κι εκείνοι που έσπευσαν να τον υποστηρίξουν, ακόμη και να του δώσουν συγχαρητήρια!

Φυσικά, όπως με όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, δεν έλειψαν και τα posts που είχαν χιουμοριστική διάθεση. Είδαμε από ανέκδοτα για το περιστατικό, μέχρι και τηλεφώνημα του Τσακ Νόρις και video game με τους Κασιδιάρη – Κανέλλη.

Το δεύτερο θέμα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου ήταν η τραγική υπόθεση της Παιανίας.

Η ιστορία του 25χρονου φοιτητή, ο οποίος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα ένα 43χρονο ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του συγκλόνισε τους χρήστες, οι οποίοι μέσω των status τους, υποστήριζαν τον νεαρό.

Η κορύφωση ήρθε όταν ο φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, με τους Έλληνες χρήστες να «πανηγυρίζουν» στο Facebook για την απόφαση.