FUN TIME

Κόκκινο κρασί μέσα σε σοκολάτα; Γιατί όχι;

Κόκκινο κρασί μέσα σε σοκολάτα; Γιατί όχι;

Ο χειμώνας δεν λέει ακόμα να χτυπήσει την πόρτα μας. Θα έρθει, όμως. Άρα μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε ένα ρόφημα κατάλληλο για τις κρύες μέρες; Κι αν, ταυτόχρονα, είναι και ποτό;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, «προσκυνούμε» το καλό κόκκινο κρασί. Και οι περισσότεροι λατρεύουμε τη σοκολάτα.

Όλοι, εμείς, οι πιστοί σ' αυτές τις δύο απολαύσεις, γνωρίζουμε ότι μπορούν να «περπατήσουν αγκαζέ» προς τον ουρανίσκο μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που σιγοπίνουμε από ποτήρι με πλούσιο κόκκινο κρασί, τσιμπώντας κομματάκια μαύρης (dark) σοκολάτας.

Αναρωτήθηκε κανείς μας αν θα πρέπει να δοκιμάσουμε κόκκινο κρασί ΜΕΣΑ στη σοκολάτα;

Αναρωτήθηκε η food blogger Kylie Mitchell, από το Χιούστον, Τέξας.

Και απάντησε «ναι, να το κάνουμε!»

Κι έδωσε και συνταγή.

Να, τα κλειδιά για την ευτυχία:

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα (η Kylie χρησιμοποίησε γάλα με 2% λιπαρά)
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προτείνει Cabernet Sauvignon. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά Cabernet Sauvignon.)
1/3 του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Κατ' επιλογήν, coconut whipped cream

Οδηγίες
Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε υπομονετικά έως ότου η σοκολάτα λιώσει μέσα στο γάλα. Χύνουμε μέσα το κόκκινο κρασί και το κρατάμε στη φωτιά έως ότου είναι ζεστό.

Σερβίρουμε σε δύο κούπες ή σε 6 με 8 μικρότερα γυάλινα ποτήρια (η Kylie συνιστά τα μικρότερα γυάλινα ποτήρια).

Στην περίπτωση που επιθυμούμε, βάζουμε whipped cream, κολάρο σε αυτό το νέκταρ (η στήλη δεν το συνιστά).

Αυτή είναι η συνταγή της Kylie, όπως την παρουσιάζει στο blog της, IMMAEATTHAT. Και όπως όλες οι συνταγές, ζητά πειραματισμούς από εμάς, τους ερασιτέχνες μαγείρους.

Στην υγειά σας!

Σχετικές ειδήσεις