FUN TIME

Τα προϊόντα διαίτης βοηθούν στην απώλεια βάρους; (pics)

Τα προϊόντα διαίτης βοηθούν στην απώλεια βάρους; (pics)
Τι είναι τα light προϊόντα;
pixabay.com

Τα  light προϊόντα είναι διαίτης;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη προτίμηση των καταναλωτών στα light προϊόντα.

Γι’ αυτό και η βιομηχανία τροφίμων παρέχει πλήθος προϊόντων διαίτης προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Πλέον, πάρα πολλά τρόφιμα και ροφήματα, όπως γαλακτοκομικά, τυριά, αλλαντικά, μπισκότα, γάλατα, σάλτσες, αναψυκτικά, κυκλοφορούν και στην light εκδοχή τους.

Τι είναι όμως τα light προϊόντα;

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες light προϊόντων:

Στην πρώτη κατηγορία συναντάμε τρόφιμα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί μέρος ή το σύνολο των λιπαρών που περιέχουν ( π.χ. άπαχο γάλα και γιαούρτι) καθώς και των σακχάρων όπως είναι τα light αναψυκτικά, τα παγωτά ή τα γλυκίσματα.

Στη δεύτερη κατηγορία, έχει αντικατασταθεί η ζάχαρη πλήρως ή μερικώς από συγκεκριμένα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, όπως είναι η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και η στέβια, με αποτέλεσμα τα προϊόντα αυτά να έχουν γλυκιά γεύση, χωρίς όμως να προσδίδουν πολλές θερμίδες.

Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι τα light προϊόντα, δεν περιέχουν παρά ελάχιστες θερμίδες, επομένως, μπορούν να τα καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες, καταναλώνοντας παράλληλα θερμίδες και από άλλες πηγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην χάνουν κιλά, αλλά να ανεβαίνει σταδιακά ο δείκτης της ζυγαριάς τους!

Μπορούν λοιπόν τα light προϊόντα να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Απαντήσεις στη gallery που ακολουθεί: