ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
FUN TIME

Πώς προέκυψε το έθιμο της πασχαλινής λαμπάδας;

Όλοι περιμέναμε τους νονούς μας για να μας φέρουν τη λαμπάδα που θα κρατούσαμε το βράδυ της Ανάστασης. Φυσικά και δε μας ενδιέφερε πως ξεκίνησε το έθιμο. Αλλά τώρα μπορούμε να μάθουμε.

Η Πασχαλινή Λαμπάδα είναι ένα έθιμο πού έχει σχέση με την παράδοση της αρχαίας εκκλησίας νά τελεί το Βάπτισμα των νέων μελών την νύχτα της Ανάστασης. Αμέσως μετά την έναρξη της ιεράς ακολουθίας οι λαμπάδες των πιστών ανάβονταν, έτσι ώστε να φωτιστεί ο ναός. Κάθε πιστός είχε τη δική του Λαμπάδα και γιόρταζε διπλά. Αφενός την Ανάσταση του Χριστού, αφετέρου την ανάσταση των ψυχών όσων είχαν βαφτιστεί.

Οι τελευταίοι που απακαλούνταν Φωτιζόμενοι, με αναμένες τις λαμπάδες τους κατευθύνονταν στο Βαπτιστήριο συνοδεία του Επισκόπου, των ιερέων και των αναδόχων τους. Οι υπόλοιποι παρέμεναν στην εκκλησία προσευχόμενοι.

Κατασκευή λαμπάδας

Φυσικά και κυκλοφορούν άπειρα σχέδια λαμπάδας. Εννοείται πως στις περισσότερες των περιπτώσεων το βαφτιστήρι σας θα απαιτήσει κάποια από τις πολυδιαφημισμένες στην τηλεόραση. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε αυτόν τον σκόπελο και αποφασίστε να φτιάξετε μια χειροποίητη παρακολουθήστε αυτά τα video για να πάρετε ιδέες και για να ξεσηκώσετε τεχνικές.

Ρoή Ειδήσεων

BEST OF NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER