Η πατρότητα δεν έχει ηλικία: Δέκα διάσημοι καλλιτέχνες που έγιναν μπαμπάδες μετά τα 55
Δέκα διάσημοι άντρες από τον καλλιτεχνικό χώρο έγιναν μπαμπάδες σε προχωρημένη ηλικία.
Πηγή: AP / Newsbomb.gr
GOSSIP

Η πατρότητα δεν έχει ηλικία: 10 διάσημοι καλλιτέχνες που έγιναν μπαμπάδες μετά τα 55

Έλληνες αλλά και ξένοι διάσημοι άντρες από τον καλλιτεχνικό χώρο απέκτησαν παιδί σε μεγάλη ηλικία, και συγκεκριμένα μετά τα 55, αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν είναι αργά να για δημιουργήσεις μια οικογένεια - Τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που απέκτησε το τελευταίο του παιδί στα 83 του και ο Κώστας Βουτσάς που κρατά και το ρεκόρ παγκοσμίως αφού έγινε πατέρας στα 84 του χρόνια.

Πριν από λίγο καιρό ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε ξανά πατέρας, όταν η 33χρονη σύντροφός του έφερε στη ζωή ένα κοριτσάκι. Στα 83 του χρόνια, ο Αλ Πατσίνο ετοιμάζεται να αναλάβει για τέταρτη φορά τον ρόλο του πατέρα καθώς η 29χρονη σύντροφός του, Νουρ Αλφαλά είναι έγκυος. Οι παραπάνω ηθοποιοί δεν είναι οι μόνοι «μεγάλοι» μπαμπάδες του Χόλιγουντ καθώς ο Τζορτζ Λούκας, ο Στιβ Μάρτιν και ο Χάρισον Φορντ είναι κάποιοι από τους διάσημους που είχαν τη διάθεση και έγιναν και πάλι γονείς μετά την ηλικία των 60 ετών.

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι Έλληνες μπαμπάδες που βάδισαν στο δρόμο που άνοιξε ο χολιγουντιανός ηθοποιός Στιβ Μάρτιν, o οποίος έγινε πρώτη φορά πατέρας το Δεκέμβριο του 2012, σε ηλικία 67 ετών.

Γνωστοί διάσημοι άντρες από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Μίμης Πλέσσας, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι μόνο πέντε από τους πολλούς που απέκτησαν το πρώτο ή ακόμη ένα παιδί σε μεγάλη ηλικία, και συγκεκριμένα μετά τα 55, αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για να μεγαλώσεις ή να δημιουργήσεις την οικογένεια σου.

Ο 79χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε μπαμπάς για 7η φορά

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε ξανά πατέρας στις 6 Απριλίου 2023, τη γέννηση του 7ου παιδιού του αποκάλυψε ο ίδιος, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Αν και η σύντροφος του Χολιγουντιανού σταρ, Τίφανι Τσεν, μένει μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας, η εκπομπή «CBS Mornings» έδωσε πλάνο από τη νεογέννητη κόρη του Ντε Νίρο, ενώ δόθηκαν και λεπτομέρειες για το όνομα που θα πάρει το μωρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «CBS Mornings», η μικρή Ντε Νίρο ήρθε στον κόσμο με βάρος 3,9 κιλά και θα ονομαστεί Τζία Βιρτζίνια Τσεν Ντε Νίρο.

Ο Aλ Πατσίνο γίνεται πατέρας στα 82 του

Ο αιώνιος «ανταγωνιστής» του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, σε λίγο καιρό θα γίνει μπαμπάς σε ηλικία 82 ετών. Ο γνωστός ηθοποιός και η φίλη του Νουρ Αλφάλα περιμένουν μωρό. Η σύντροφος του γνωστού ηθοποιού, η οποία μπήκε στη ζωή του τον Απρίλιο του 2022, είναι οκτώ μηνών έγκυος στο τέταρτο παιδί του ηθοποιού, όπως γράφει το People.

«Ο 82χρονος αστέρας του Χόλιγουντ και η σύντροφός του Νουρ Αλφάλα περιμένουν μωρό», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πατσίνο στο PEOPLE, ενώ την είδηση κυκλοφόρησε πρώτο το TMZ.

AP23110070417978.jpg
Ο Αλ Πατσίνο περιμένει τέταρτο παιδί στα 82 του

Η 29χρονη Αλφάλα συνδέεται με τον Πατσίνο από τον Απρίλιο του 2022. Το ζευγάρι πυροδότησε πρώτη φορά φήμες για ειδύλλιο όταν φωτογραφήθηκαν να τρώνε δείπνο μαζί. Πηγές μιλώντας στο Page Six ανέφεραν ότι το ζευγάρι όντως είχε σχέση από την περίοδο της πανδημίας.

Ο Αλ Πατσίνο έχει μία κόρη την Julie Marie, 33 ετών, με την πρώην κοπέλα του, την προπονήτρια Jan Tarrant και τα 22χρονα δίδυμα Anton και Olivia με την πρώην αγαπημένη του Beverly D'Angelo, με την οποία έβγαινε από το 1997 έως το 2003.

Ο Πατσίνο μίλησε στο The New Yorker για την πατρότητα το 2014, λέγοντας:«Είμαι υπεύθυνος απέναντί τους. Είμαι μέρος της ζωής τους. Όταν δεν είμαι, είναι ενοχλητικό για εμένα και για εκείνους. Άρα αυτό είναι μέρος της ζωής μου. Και παίρνω πολλά από αυτό. Σε βγάζει από τον εαυτό σου».

Ο Τζόρτζ Λούκας έγινε πατέρας στα 69 του χρόνια

Ο δημιουργός του Star Wars, Τζορτζ Λούκας υποδέχθηκε το πρώτο του παιδί σε ηλικία 69 ετών. Ο σκηνοθέτης και η σύζυγός του Μέλοντι Χόμπσον, υποδέχτηκαν το πρώτο τους βιολογικό παιδί με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας το 2013. Ο Τζορτζ Λούκας έχει τρία ακόμα υιοθετημένα παιδιά.

O Τζορτζ Λούκας υποδέχθηκε το πρώτο του παιδί σε ηλικία 69 ετών.AP

Η Έβερεστ Χόμπσον Λούκας γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 2013 και είναι το
πρώτο βιολογικό τέκνο για τον Λούκας. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης έχει επίσης τρία υιοθετημένα παιδιά, την Αμάντα, 32, την Κέιτι, 25 και τον Τζετ, 20 ετών.

Μπαμπάς στα 67 του ο Στιβ Μάρτιν

Ο αγαπημένος κωμικός Στιβ Μάρτιν έγινε πατέρας για πρώτη φορά στα 67 του χρόνια και όπως είχε δηλώσει ο ίδιος «η πατρότητα είναι τέλεια».

Πατέρας στα 67 του χρόνια ο Στιβ ΜάρτινAP

Η σύζυγος του ηθοποιού, Αν Στρίνγφιλντ, έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί σε ηλικία 41 ετών. Έγιναν για πρώτη φορά γονείς τον Δεκέμβριο του 2012 όταν ήρθε στη ζωή τους η κόρη τους Μαίρη. Και οι δύο επέλεξαν να κρατήσουν μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας τόσο την εγκυμοσύνη όσο και την γέννηση της κόρης τους.

Ο Χάρισον Φορντ έγινε πατέρας σε ηλικία 60 ετών

Ο Χάρισον Φορντ γνώρισε την χαρά της πατρότητας στην ηλικία των 60 ετών. Ο ηθοποιός ξεκίνησε να βγαίνει με την, επίσης, ηθοποιό, Καλίστα Φλόκχαρτ, το 2002, δηλαδή, την χρονιά που έγινε 60 ετών. Η Φλόκχαρτ είχε υιοθετήσει τον γιο της έναν χρόνο πριν και όταν έγιναν ζευγάρι τον υιοθέτησε και ο Φορντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός έχει άλλα 4 παιδιά.

Ο Χάρισον Φορντ και η σύζυγός του, Καλίστα ΦλόκχαρτAP

Μίμης Πλέσσας: Ο διάσημος συνθέτης έγινε πατέρας σε ηλικία 74 ετών

Ο 98χρονος σήμερα Μίμης Πλέσσας έγινε για δεύτερη φορά πατέρας στα 74 του χρόνια όταν απέκτησε την κόρη του Ελεάννα, καρπό της σχέση τους με τη Λουκίλα Καρέρ. Ο Μίμης Πλέσσας έχει ακόμα έναν γιο, τον Αντώνη.

Ο Μίμης Πλέσσας

Ο Κώστας Βουτσάς έγινε πατέρας στα 84 του χρόνια

Ο Κώστας Βουτσάς, είχε γίνει μπαμπάς στα 84 του και φημολογείται ότι ήταν ο μεγαλύτερος παγκοσμίως άνδρας που γίνεται πατέρας. Η κατά 47 χρόνια μικρότερη σύζυγός του, Αλίκη Κατσαβού, είχε φέρει στο κόσμο τον μικρό Φοίβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγαπημένος ηθοποιός είχε άλλες τρεις κόρες, την Σάντρα, τη Θεοδώρα και την Νικολέτα.

Ο Κώστας Βουτσάς έγινε πατέρας στα 84

Γιώργος Κωνσταντίνου: Απέκτησε την κόρη του σε ηλικία 61 ετών

O γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου απέκτησε την κόρη του, Άννα Μαρία, σε ηλικία 61 ετών. Ο δημοφιλής ηθοποιός που κρατάει την προσωπική του ζωή ως επτασφράγιστο μυστικό, έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει ακόμα έναν γιο.

O ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του Γιώργου Κωνσταντίνου είναι επίσης ηθοποιός. «Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί. Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει, και αυτό το χαίρομαι πραγματικά. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έγινε πατέρας σε ηλικία 60 ετών

Το 2001, και σε ηλικία 60 ετών ο Τόλης Βοσκόπουλος κράτησε στην αγκαλιά του την κόρη του Μαρία, καρπό του έρωτα του με την Άντζελα Γκερέκου.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος

Ο τραγουδιστής τον Αύγουστο του 1996 ανέβηκε τα σκαλιά του δημαρχείου της Κέρκυρας με την ηθοποιό και πολιτικό Άντζελα Γκερέκου. Κουμπάροι ήταν ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, καλός φίλος του Τόλη και ο επιχειρηματίας Στέργιος Βρούσγος.

Ο Νίκος Κούρκουλος έγινε μπαμπάς σε ηλικία 59 και 64 ετών

Ο Έλληνας ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος απέκτησε την κόρη του Εριέττα, σε ηλικία 59 ετών, ενώ τον γιο του Φίλιππο στα 64 χρόνια του.

Ο Νίκος Κούρκουλος απέκτησε συνολικά τέσσερα παιδιά. Δύο από τον πρώτο γάμο του με την Μελίτα και άλλα δύο από τον γάμο του με την Μαριάννα Λάτση.

Αντιδράσεις για την τεκνοποίηση σε μεγάλη ηλικία

Πολλοί είχαν σχολιάσει την τότε απόφαση του Κώστα Βουτσά να γίνει πατέρας σε αυτή την ηλικία ενώ το γεγονός ότι ο Ντε Νίρο απέκτησε παιδί, λίγο πριν την ηλικία των 84 ετών, έφερε αντιδράσεις τόσο στα social media, όσο και σε τηλεοπτικές προσωπικότητες γνωστών διεθνών καναλιών.

Μία από αυτές είναι η Σέλι Χόρτον, Αυστραλή δημοσιογράφος του Channel Nine, που επέκρινε τον ηθοποιό για την «ανευθυνότητά» του να αποκτήσει παιδί σε τέτοια ηλικία.

«Είναι ανεύθυνο να κάνεις παιδιά σε αυτή την ηλικία, ειδικά αν σκεφτείς ότι το παιδί αναμφίβολα θα μεγαλώσει χωρίς πατέρα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του», έγραψε η Χόρτον στα social media και πρόσθεσε: «Ενώ κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να θυσιάζουν την επιθυμία τους να κάνουν παιδιά επειδή ο σύντροφός τους είναι μεγαλύτερος, πρέπει να σκεφτούν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της απόφασης. Είναι απίστευτα δύσκολο για τις ανύπαντρες μητέρες να μεγαλώνουν παιδιά μόνες τους. Καθώς οι γονείς γερνούν, μπορεί επίσης να παλεύουν με προβλήματα υγείας που τους δυσκολεύουν να παρέχουν τη φροντίδα και την προσοχή που απαιτούν τα μικρά παιδιά».

Τέλος, η 50χρονη δημοσιογράφος εξέφρασε την ανησυχία της ότι το παιδί του Χολιγουντιανού σταρ μπορεί να κινδυνεύσει από συναισθηματικό τραύμα, χάνοντας τον πατέρα του σε νεαρή ηλικία.

Τι λένε οι ειδικοί για την τεκνοποίηση σε προχωρημένη ηλικία

Και ενώ στο διαδίκτυο γίνεται μεγάλη συζήτηση για την ηθική διάσταση της σύλληψης ενός παιδιού τόσο αργά στη ζωή, οι ηλικίες τους και οι ηλικιακές διαφορές με τις συντρόφους τους υπογραμμίζουν μια οικουμενική αλήθεια: «Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ένα βιολογικό ρολόι που χτυπάει συνεχώς και επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής τους, ενώ οι άνδρες, πολύ απλά, όχι. Αυτή η ανισότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί, όπως σημειώνουν οι ειδικοί».

«Για τις γυναίκες (που επιθυμούν να γίνουν μητέρες), υπάρχει πάντα αυτή η πίεση να ξέρουν νωρίτερα τι θέλουν (στη ζωή), σε σύγκριση με τους άνδρες που έχουν περισσότερο χρόνο να εξερευνήσουν τον εαυτό τους ή να καταλάβουν τι είναι αυτό που θέλουν», λέει η Meghan Gillen, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Penn State.

«Στις μέρες μας υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις γυναίκες να τα έχουν όλα», λέει η Gillen. «Δεν υπάρχει μόνο πίεση να κάνουν παιδιά και οικογένεια, αλλά και καριέρα. Και η περίοδος της ζωής που προσπαθούν για την καριέρα τους συμπίπτει με μια περίοδο της ζωής τους όπου μπορεί επίσης να θέλουν και να μπορούν να κάνουν παιδιά».

Η γονιμότητα μιας γυναίκας αρχίζει να μειώνεται γύρω στην ηλικία των 32 ετών και μειώνεται ταχύτερα μετά την ηλικία των 37 ετών, σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής Γυναικολογικής Πρακτικής του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Φτάνοντας στα 45, το 87% των γυναικών θεωρούνται υπογόνιμες, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες μελέτες δείχνουν ότι και η γονιμότητα των ανδρών μειώνεται με την ηλικία, η μείωση είναι πολύ πιο αργή, ιδίως επειδή ο αριθμός των σπερματοζωαρίων ανανεώνεται, ενώ ο αριθμός των ωαρίων είναι πεπερασμένος. Και ακόμη και όταν αποφασίζουν να κάνουν παιδιά, συχνά οι άνδρες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με τις συντρόφους τους.

Κανένας γονέας δεν έχει εγγυημένη μακροζωία, ένα άτομο που αποκτά παιδί στα 70 ή στα 80 του πιθανώς δεν θα ζήσει πολύ περισσότερο από τα 20 χρόνια του παιδιού, αφήνοντας τον επιζώντα γονέα μόνο του.

Η Δρ. Jane Frederick, ειδικός σε θέματα αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας και υπογονιμότητας και ιατρική διευθύντρια του ινστιτούτου HRC Fertility, παροτρύνει τα ζευγάρια με μεγάλες ηλικιακές διαφορές να κάνουν τις δύσκολες συζητήσεις πριν προσπαθήσουν να συλλάβουν.

«Θα είναι δύσκολο για (τον πατέρα) να μάθει σε έναν έφηβο πώς να οδηγεί αυτοκίνητο όταν ο ίδιος είναι στα 90 του», λέει η Frederick. «Υποθέτω ότι κάθε ζευγάρι που έχει μια τέτοια διαφορά ηλικίας έχει ήδη μιλήσει για το τι θα γίνει αν... Ποιος όμως μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι καλύτερος μπαμπάς κάποιος στα 20 του ή κάποιος στα 80 του που έχει ζήσει τη ζωή του και έχει κατά κανόνα περισσότερη εμπειρία και χρήματα να δώσει στο παιδί του;».

«Υπάρχουν πολλές μορφές που μπορεί να έχει μια ιδανική οικογένεια», δηλώνει η ψυχοθεραπεύτρια Melissa Dowd, ειδικευμένη σε ζητήματα γάμου και οικογένειας, ενώ η Sarah Wright, κλινική κοινωνική λειτουργός, υπενθυμίζει: «Η κοινωνική επιστημονική έρευνα εξακολουθεί να δείχνει αρκετά ξεκάθαρα ότι η οικογενειακή σταθερότητα είναι πιο σημαντική από τη δομή της οικογένειας».

Σχετικές ειδήσεις

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με την σύντροφό του μετά την γέννηση της κόρης τους

Aλ Πατσίνο: Ζήτησε τεστ πατρότητας - Δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει πατέρας στα 83 του

Aλ Πατσίνο: Γίνεται πατέρας στα 82 του - Ποια είναι η 29χρονη σύντροφός του

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ