GOSSIP

Σταματίνα Τσιμτσιλή για τις φωτιές: «Πονάει η ψυχή και μόνο στη σκέψη των γεγονότων»

Σταματίνα Τσιμτσιλή για τις φωτιές: «Πονάει η ψυχή και μόνο στη σκέψη των γεγονότων»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, με ανάρτηση της στο Instagram αναφέρθηκε στις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών

Το δικό της μήνυμα για τις φωτιές έστειλε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ανήμερα του Προφήτη Ηλία. Όπως έγραψε στην ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, όπως όλοι, έτσι κι εκείνη νιώθει θυμό και απογοήτευση με όσα γίνονται στη χώρα μας. «Πότε θα θωρακίσουμε πραγματικά αυτό το κράτος απέναντι στη φωτιά;» αναρωτήθηκε, επίσης, η παρουσιάστρια του Happy Day.

Αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή έγραψε: «Χρόνια πολλά κι ευλογημένα. Του Προφήτη Ηλία σήμερα. Θυμάμαι σ’ αυτό το εκκλησάκι ένα χρόνο πριν άναψα ένα κεράκι υπέρ υγείας και με την προσευχή να μετριαστούν οι ανυπολόγιστες ζημιές από τις πυρκαγιές που έκαψαν σπίτια στους πρόποδες τις Πεντέλης και κατέκαψαν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.

Ένα χρόνο μετά ζούμε ακριβώς με την ίδια αγωνία. Όλοι νιώθουμε θυμό και απογοήτευση με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και γινόμαστε ανήμποροι θεατές στο ίδιο έργο.
Ακούω όλες αυτές τις ημέρες από μαρτυρίες ότι τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ήταν αρκετά ή έμεναν χωρίς νερό και οι πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων ήταν εντελώς ανεπαρκείς.

Δεν είναι κρίμα οι πυροσβέστες μας που μπαίνουν στη μάχη με τις φλόγες με κίνδυνο ζωής να μην έχουν τα κατάλληλα μέσα για μία τόσο δύσκολη μάχη;

Συμμερίζομαι τον πόνο και την αγωνία των κατοίκων που είδαν το βιος τους να γίνεται παρανάλωμα του πυρός και είμαι σίγουρη ότι μια αποζημίωση απλά θα γλυκάνει προσωρινά τον πόνο τους. Μήπως πρέπει ως χώρα να αλλάξουμε στρατηγική;

Πότε θα θωρακίσουμε πραγματικά αυτό το κράτος απέναντι στη φωτιά; Όταν δεν θα έχει απομείνει τετραγωνικό μέτρο πρασίνου;».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή πρόσθεσε στην ανάρτησή της: «Από το να εξοπλίζουμε και να δαπανούμε τεράστια ποσά στα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα αυτής τη χώρας σε περίπτωση πολέμου με τους γείτονες μήπως να εξοπλίσουμε και την πυροσβεστική μας όσο καλύτερα μπορούμε;

Οι πυρκαγιές είναι μια υπαρκτή απειλή που κάθε χρόνο παίρνει ζωές, καταστρέφει περιουσίες και δυστυχώς ισοπεδώνει ό,τι πράσινο μας έχει απομείνει. Καλή δύναμη σε όσους δοκιμάζονται. Όσοι το έχουν ζήσει τους καταλαβαίνουν.

Πριν από μερικά χρόνια η Ηλεία , το Μάτι, η Εύβοια, η Πεντέλη και τώρα η Μάνδρα , το Λουτρακι , η Ρόδος και άλλες τόσες περιοχές που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Πονάει η ψυχή και μόνο στη σκέψη και στην συνειδητοποίηση των γεγονότων».