Αποκτήστε μακριά, υγιή μαλλιά

Αποκτήστε μακριά, υγιή μαλλιά
Καταφέρατε μετά από πολύ καιρό να φτάσετε τα μαλλιά σας στο...

Καταφέρατε μετά από πολύ καιρό να φτάσετε τα μαλλιά σας στο επιθυμητό μήκος; Τώρα πρέπει όμως να τα περιποιείστε περισσότερο για να κρατάτε υγιή και λαµπερά, χωρίς ψαλίδα, φριζάρισµα, θαµπή όψη και σπάσιµο.

Λούσιµο

Μην υπερβάλλετε στη συχνότητα. Αν τα µαλλιά σας δεν είναι λιπαρά, δεν χρειάζεται να τα λούζετε κάθε µέρα. Έτσι θα επιτρέψετε στα φυσικά έλαια να θρέψουν το τριχωτό της κεφαλής κάνοντας την τρίχα πιο ανθεκτική. Η επιλογή του σαµπουάν πρέπει να είναι ανάλογη µε τον τύπο των µαλλιών σας. Φροντίστε να το απλώνετε κατά µήκος της τρίχας και όχι µόνο στις ρίζες. Όσο για το κοντίσιονερ, η συχνή χρήση του µπορεί να φανεί σωτήρια για την περιποίηση των µακριών µαλλιών, αφού καταπολεμά την ψαλίδα και το σπάσιµο. Προσέξτε µόνο να εφαρμόζετε το προϊόν κυρίως στις άκρες.

Ειδική περιποίηση

Αν τα µαλλιά σας υποφέρουν από ξηρότητα, πρέπει να πάρετε δραστικά µέτρα. Οι µάσκες και οι αµπούλες µε θεραπευτικές ιδιότητες ενυδατώνουν σε βάθος και θρέφουν τις ξηρές άκρες. Η εβδοµαδιαία χρήση της µάσκας και η µηναία των αµπουλών τονώνει την τρίχα και συµβάλλει στην ανάπτυξή της.

Το σωστό χτένισµα

Χρησιµοποιήστε µια χτένα µε αραιά δόντια σε βρεγµένα µαλλιά και βούρτσα (ιδανικά από φυσική τρίχα) σε στεγνά. Έτσι θα περιορίσετε το σπάσιµο της τρίχας και τη φθορά της, ενώ θα απαλλάξετε τα µαλλιά σας από ρύπους και σκόνη.

Προϊόντα styling

∆είξτε προτίµηση στα προϊόντα styling που περιέχουν εκχυλίσµατα από φυσικά συστατικά όπως jojοba, aloe vera και λάδι καρύδας. Με αυτό τον τρόπο όχι µόνο θα «στιλιζάρετε» το χτένισµά σας αλλά παράλληλα θα θρέφετε και την τρίχα.