MEDIA

Μαρίνα Σάττι: «Το τραγούδι δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη μουσική της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων»

Μαρίνα Σάττι: «Το τραγούδι δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη μουσική της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων»

Έτοιμη να τα δώσει όλα στην σκηνή του Μάλμε η Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε στο επίσημο podcast της φετινής Eurovision στο Μάλμε Σουηδίας.

Η τραγουδίστρια ρωτήθηκε για το «τα-τα-τα» που έχει κολλήσει στο μυαλό όλων και απάντησε: «Δεν ήταν στο μυαλό μου όταν το γράφαμε. Μου αρέσει που σας έχει κολλήσει, γιατί γι' αυτόν τον λόγο γράφτηκε... Το "Ζάρι" ήταν ένα beat που μου έστειλε ο OGE και εγώ έκανα κάποιες φωνητικές προσαρμογές στην αρχή. Αισθανόμουν, όμως, ότι κάτι έλειπε. Έλεγα συνεχώς για κάνα μήνα ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι με ζουρνά, που είναι το παραδοσιακό όργανο, το οποίο έχουμε και στο ρεφρέν».

«Το τραγούδι δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη μουσική της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων», είπε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Σάττι.

Για το μικρό πλάνο από την τηλεοπτική μετάδοση είπε χαρακτηριστικά: «Είχα κάνει και στο παρελθόν βίντεο κλιπ με μονοπλάνο (σ.σ. του τραγουδιού "Μάντισσα"). Συμβολίζει ότι συνεχίζεις να προχωράς – άλλωστε έτσι είναι η ζωή – και ανεξάρτητα από το τι γίνεται, συνεχίζεις να το κάνεις μπροστά στα μάτια των ανθρώπων. Δεν υπάρχουν στιγμές να ηρεμήσεις. […] Η κάμερα είναι όλη την ώρα στο πρόσωπό μου. Ήταν μία πρόκληση, γιατί βασικά η κάμερα είναι μέρος της χορογραφίας. Ο εικονολήπτης πρέπει να μετράει, να περπατάει σε συγκεκριμένες στιγμές. Σε αυτό είμαστε μαζί».

Τέλος ανέφερε η Μαρίνα Σάττι: «Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που άρχισε η Ελλάδα να λαμβάνει μέρος στη Eurovision. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η Ελλάδα παρουσίασε ένα τραγούδι στα Ελληνικά, με ελληνικά μουσικά στοιχεία και ελληνικά στοιχεία στη χορογραφία. […] Δεν χρειάστηκε να αλλάξω και να τραγούδησω στα Αγγλικά για να γίνω ευρέως αποδεκτή στον κόσμο της Eurovision»