ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι

#tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε το πιλάφι συνέχεια, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.

 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κοτόπουλο:

1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 4

2 κ.γ. ρίγανη ξερή

2 κ.γ. αλάτι χοντρό

1 κ.γ. πιπέρι

1 1/2 κ.σ. μουστάρδα dijon

2 λεμόνια (από το ένα το χυμό και το ξύσμα, το δεύτερο κομμένο σε ροδέλες)

10 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο, σπασμένη

1 1/2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό

200 ml. ζωμό κοτόπουλου

1 κ.σ. μέλι

Υλικά για το πιλάφι:

500 γρ. ρύζι για πιλάφι

1/2 κ.γ. σαφράν σε σκόνη

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Πιπέρι

50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

50 γρ. φιστίκια Αιγινής

700 ml. ζωμό κοτόπουλο

3-4 κ.σ. χυμό από λεμόνι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostoulis.com