ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γέμισε με νεκρά ποντίκια ο Θερμαϊκός μετά την πρόσφατη μπόρα

Θεσσαλονίκη: Γέμισε με νεκρά ποντίκια ο Θερμαϊκός μετά την πρόσφατη μπόρα

Όσοι έκαναν τη βόλτα τους το Σαββατοκύριακο στο παραλιακό μέτωπο αντίκριζαν ποντίκια στην επιφάνεια της θάλασσας - Να βγαίνει επιπλέον μέρες η «Αλκίππη» ζητεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

Αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο περιπατητές στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το voria.gr, μετά την έντονη καταιγίδα της περασμένης Πέμπτης (9/5) ο Θερμαϊκός κόλπος γέμισε με νεκρά ποντίκια που ξεβράστηκαν στη θάλασσα. Η εμφάνισή τους αποδίδεται και αυτή τη φορά στην υπερχείλιση του αποχετευτικού συστήματος της πόλης κατά τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε. Όσοι έκαναν τη βόλτα τους το Σαββατοκύριακο στην παλιά και νέα παραλία αντίκριζαν ποντίκια στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης αρκετοί ήταν οι πολίτες που κάλεσαν τον δήμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εικόνα που παρουσίαζε το παραλιακό μέτωπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκτης παραπόνων έγινε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος Βασίλης Διαμαντάκης ο οποίος μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ξεκαθάρισε ότι ο καθαρισμός της επιφάνειας του Θερμαϊκού δεν είναι στις αρμοδιότητες του δήμου.

Το έργο την περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων έχει αναλάβει το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη», μετά από σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και της ιδιωτικής εταιρείας μετά και από παρέμβαση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη.

Όπως εξήγησε ο κ. Διαμαντάκης, ο καθαρισμός πραγματοποιείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα. «Θα προτείνουμε στο ΥΜΑΘ όταν έχουμε τέτοια έκτακτα φαινόμενα να βγαίνει επιπλέον μέρα το ειδικό σκάφος και να καθαρίζει. Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι εικόνες με τα ποντίκια στη θάλασσα», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις