ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ταινίες εκατομμυρίων ευρώ που ξεκινούν γυρίσματα στην Ελλάδα

Οι ταινίες εκατομμυρίων ευρώ που ξεκινούν γυρίσματα στην Ελλάδα
AP

Ο "Greek Freak", ο Ντάνιελ Κρέγκ, ο διασημότερος αναλυτής της CIA, και ένας τρίτος...«Γάμος αλά Ελληνικά».

Για τις σημαντικές τελευταίες εξελίξεις που αφορουν στις ξένες παραγωγές που εκκινούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104.9FM", o Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνος Κουάνης.

«Είμαστε μόλις στις αρχές του τρίτου μήνα του 2021 και έχουμε πολλές μεγάλες παραγωγές – πέρα από τις πολυάριθμες μικρομεσαίες με μπάτζετ που φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ - οι οποίες έρχονται στην Ελλάδα. Μιλάμε για ταινίες και σειρές που τυπικά ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια σε προϋπολογισμό», εξήγησε ο κ.Κουάνης που απαρίθμησε και τις οπτικοακουστικές παραγωγές που πιάνουν άμεσα στη χώρα μας... δουλειά.

«Η μια μεγάλη παραγωγή είναι αυτή της Disney, που αφορά την ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο, του "Greek freak", μέχρι την εφηβεία του. Η άλλη είναι το τρίτο "επεισόδιο" των ταινιών "Γάμος αλά Ελληνικά", των Τομ Χάνκς και Ρίτα Γουίλσον, ενώ η νέα επιβεβαιωμένη παραγωγή είναι αυτή με τον Ντάνιελ Κρέγκ (σ.σ τον τελευταίο ενσαρκωτή του κινηματογραφικού 007) που το καλοκαίρι θα έρθει στην Πελοππόνησο, στο Πόρτο Χέλι, για τα γυρίσματα μιας action comedy τύπου ταινίας. Την ίδια ώρα περιμένουμε και μια ταινία Sci Fi (σ.σ Επιστημονικής Φαντασίας) του Ντέϊβιντ Κρόνεμπεργκ, που θα καταφθάσει για γυρίσματα πάλι το καλοκαίρι στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Κουάνης.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ μάλιστα προσέθεσε πως στην χώρα μας θα γίνουν ευρύτατα γυρίσματα και για μια ιδιαιτέρως υψηλού προϋπολογισμού τηλεοπτική σειρά, την σειρά δράσης “Jack Ryan” που ακολουθεί τις περιπέτειες του διασημότερου αναλυτή της CIA, του ήρωα που έχει δημιουργήσει με την πένα του ο διάσημος συγγραφέας Τομ Κλάνσυ και στο παρελθόν ενσάρκωσε ο Χάρισον Φορντ.

Παραγωγές «ανιχνεύουν» τόπους για γυρίσματα

Από τον πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ τονίστηκε πως πέρα από τις βεβαιωμένες σημαντικές παραγωγές υπάρχει έντονο ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών παραγωγής για γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών μεγάλων μπάτζετ για πολλά σημεία της χώρας μας.

«Υπάρχει μια σημαντική παραγωγή -κατά βάση με αμερικανικά και βρετανικά κεφάλαια- που έχει κάνει ήδη "σκάουτινγκ", έχει δηλαδή ήδη επισκεφτεί και καταγράψει με λεπτομέρεια τη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να αποφασιστεί εάν θα γίνουν γυρίσματα στην πόλη. Την ίδια ώρα υπάρχει πάρα πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για όλες τις περιοχές της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου σκάουτινγκ από πολλούς ενδιαφερόμενους», τόνισε ο κ.Κουάνης.

Καινοτομία και εικόνα

Το ΕΚΟΜΕ τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε τις δυνατότητες της Ελλάδας να είναι μια χώρα «όπου οι δημιουργοί μπορούν να πραγματοποιήσουν το επιχειρηματικό και το καλλιτεχνικό τους σχέδιο» και στην πρόσφατη εκδήλωση "Ιnnovative Greeks" της Endeavor Greece, όπου υπήρξαν επίσης θετικές εξελίξεις. «Ο πρόεδρος και CEO της Paramount Jim Gianopulos αναγνώρισε το έργο, που γίνεται στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για τη φιλοξενία σημαντικών οπτικοακουστικών παραγωγών και είχαμε μια φρέσκια είδηση, την επιβεβαίωση της άφιξης στην Ελλάδα μιας τηλεοπτικής σειράς και μιας ταινίας για γυρίσματα», ανέφερε ο κ.Κουάνης που εξήγησε πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα.

«Ισχύς εν τη Ενώσι» στις Κάννες

Ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ αναφέρθηκε τέλος στην... χρυσόσκονη από τη Γαλλία. Εξήγησε ότι εφόσον λάβει χώρα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2021, δια ζώσης στα τέλη του Ιουλίου, θα υπάρξει και ένα ελληνικό περίπτερο που θα ετοιμάσουν από κοινού το ΕΚΟΜΕ και το ΕΚΚ (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου). «Την Ελλάδα την "ξέρουν" ως προορισμό διακοπών, εμείς πουλάμε μια άλλη Ελλάδα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούνε να υλοποιήσουν το επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό τους σχέδιο. Έτσι σε μια προσπάθεια να έχει η Ελλάδα μια ενιαία ‘ταυτότητα’ που θα βγαίνει προς τα έξω επιδιώκουμε μια κοινή προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο», εξήγησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια - Ποιες περιοχές ακολουθούν, τι ισχύει στη Λάρισα