ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό είναι το πιο όμορφο ποίημα που γράφτηκε ποτέ!

Ουίλιαμ Σαίξπηρ
AP

Σύμφωνα με ψηφοφορία που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία για την Εθνική Ημέρα Ποίησης.

Το Σονέτο 18 του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ευρύτερα γνωστό με τον τίτλο Shall I compare to a summer’s day, ψηφίστηκε από τους Βρετανούς ως το καλύτερο ποίημα που γράφτηκε ποτέ.

Το πιο γνωστό από τα 154 σονέτα του Σαίξπηρ κατέκτησε την πρώτη θέση σε ψηφοφορία που έγινε με αφορμή την αυριανή Εθνική Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Οκτωβρίου.

Το Σονέτο 18 συγκέντρωσε το 18% των ψήφων των συμμετεχόντων αφήνοντας τη δεύτερη θέση για το επίσης πολυαγαπημένο ποίημα, Daffodils του Ουίλιαμ Γουόρντσγουορθ, γνωστό επίσης ως I wandered lonely as a cloud, που συγκέντρωσε το 10% των ψήφων.

Το Σονέτο 18 του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Το Σονέτο 18 του Ουίλιαμ Σαίξπηρ


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουόρντσγουορθ είχε εμπνευστεί το ποίημα σε μια βόλτα που είχε κάνει με την αδελφή του στις 15 Απριλίου του 1802, κατά την οποία συνάντησε μια μεγάλη έκταση με ασφόδελους.

Παράλληλα, το πασίγνωστο Κοράκι (1845) του Αμερικανού συγγραφέα Έντγκαρ Άλαν Πόε όπως και το Αν του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ βρέθηκαν στην τρίτη θέση της έρευνας με ποσοστό 9%.

Σημειώνεται ότι η λίστα συγκεντρώνει τα 25 πιο δημοφιλή ποιήματα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 2.000 άτομα άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα ένας στους 10 ανθρώπους ισχυρίζονται ότι μπορούν να απαγγείλουν με σιγουριά διάσημα ποιήματα και ένα... ρομαντικό 8% ότι έχει γράψει ποίηση για το αντικείμενο του πόθου του.

«Το Σονέτο 18 του Σαίξπηρ είναι ένας επάξιος νικητής, αφού αγγίζει θέματα όπως ο ανεκπλήρωτος έρωτας και η θνητότητα, αιχμαλωτίζοντας τη φαντασία πολλών γενεών αναγνωστών», δήλωσε εκπρόσωπος της Perspectus Global.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Διαβάστε επίσης:

The Last Duel: Δείτε τα πρώτα 5 λεπτά της νέας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ

Netflix: Αυτός είναι ο λόγος που αναγκάζεται να κόψει σκηνές από το Squid Game

Ο Χοακίν Φίνιξ θέλει να επιστρέψει στον ρόλο του Joker!