ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix: Αυτός είναι ο λόγος που αναγκάζεται να κόψει σκηνές από το Squid Game

Squid Game Netflix
To Squid Game, η σειρά-φαινόμενο του Netflix κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου

Το Netflix θα αφαιρέσει τις επίμαχες σκηνές όπου εμφανίζεται ο (πραγματικός) τηλεφωνικός αριθμός.

To Squid Game η νέα σειρά-«κόλλημα» του Netflix, μπαίνει ξανά στο μοντάζ, σχεδόν 10 μέρες μετά την κυκλοφορία της με σκοπό να διορθώσει ή να αφαιρέσει τις επίμαχες σκηνές του πρώτου επεισοδίου όπου εμφανίζεται ο τηλεφωνικός αριθμός.

Ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός που είναι πέρα για πέρα πραγματικός δέχεται χιλιάδες κλήσεις καθημερινά από συνδρομητές του Netflix που έχουν δει τη σειρά και η κατάσταση έχει γίνει παραπάνω από ανυπόφορη για τον δυστυχή κάτοχο του αριθμού.

Με το ζήτημα ασχολήθηκε μέχρι και το Ofcom (η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της Μεγάλης Βρετανίας) ζητώντας από το Netflix να λύσει άμεσα το πρόβλημα «το οποίο όφειλε να είχε προβλέψει».

«Μαζί με την εταιρεία παραγωγής, δουλεύουμε πάνω στη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει. Αυτό περιλαμβάνει και την εκ νέου επεξεργασία σκηνών με τηλεφωνικούς αριθμούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στην Independent.

Ο αριθμός που φαίνεται στην κάρτα ανήκει σε ιδιώτη και όπως μεταδίδει το Money Today, από την ημέρα που προβλήθηκε η σειρά, δέχεται ασταμάτητα κλήσεις από το πρωί έως το βράδυ. «Λαμβάνω συνεχώς κλήσεις και μηνύματα χωρίς τελειωμό, 24/7, κάτι που με φτάνει στο σημείο να μη μπορώ να συνεχίσω με τη ζωή μου. Αυτός είναι ο αριθμός που χρησιμοποιώ εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Δέχομαι περίπου 4.000 κλήσεις την ημέρα!».

«Χρησιμοποιήσαμε αυτό τον αριθμό επειδή μας είπαν ότι είναι ασφαλές να το κάνουμε. Δεν περιμέναμε ότι θα λειτουργήσει αν βάλεις μπροστά το 010, τον κωδικό της περιοχής. Λυπούμαστε πραγματικά που δεν το ελέγξαμε καλύτερα. Γνωρίζω ότι η ομάδα της παραγωγής δουλεύει για να αποζημιώσει τον άνθρωπο που έχει τον αριθμό», έχει δηλώσει ο Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ, σκηνοθέτης του Squid Game.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή είχε επικοινωνήσει με τον κάτοχο του τηλεφωνικού αριθμού προσφέροντας ένα ποσό για να λυθεί το πρόβλημα. Στην αρχή πρότειναν να του δώσουν περίπου 1 εκατ. γουόν (847 δολάρια), ενώ στη συνέχεια του πρόσφεραν 5 εκατ. κορεατικά γουόν (4.240 δολάρια). Όταν εκείνος δεν δέχτηκε την πρόταση αυτή, η παραγωγή του είπε απλώς «να αλλάξει αριθμό» καθώς αυτή είναι η μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση!


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Χοακίν Φίνιξ θέλει να επιστρέψει στον ρόλο του Joker!