ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εκεί που Ζούμε»: Το βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη γίνεται ταινία με γνωστούς πρωταγωνιστές

Εκεί που Ζούμε
Από το εξώφυλλο του βιβλίου «Εκεί που Ζούμε»
εκδόσεις Πατάκη

Την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου υπογράφει ο σκηνοθέτης, Σωρήρης Γκορίτσας.

Το βιβλίο του βραβευμένου Χρίστου Κυθρεώτη, «Εκεί που Ζούμε», παίρνει σάρκα και οστά στις οθόνες των κινηματογράφων σε σενάριο και σκηνοθεσία του γνωστού κινηματογραφιστή Σωτήρη Γκορίτσα.

Η ομώνυμη ταινία είναι η αφήγηση της ημέρας των γενεθλίων ενός νεαρού δικηγόρου που έρχεται αντιμέτωπος με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής και των υποχρεώσεων του ως ενήλικας εργαζόμενος, φίλος, οικογενειάρχης και άνθρωπος.

Στην ταινία, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λένα Κιτσοπούλου.

Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Πορτοκάλογλου και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Διονύσης Ευθυμιόπουλος.

Η παραγωγή της ταινίας είναι μια δημιουργική σύμπραξη της Black Tree του Ηρακλή Μαυροειδή (Τα μήλα, Κυνόδοντας, Attenberg) και της The Newtons Laboratory με συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και της εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ). Τη διανομή της ταινίας στους κινηματογράφους έχει αναλάβει η εταιρεία Feelgood.

Εκεί που Ζούμε
«Εκεί που Ζούμε» του Χρίστου Κυθρεώτηεκδόσεις Πατάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίγο καιρό πριν εγκαταλείψει την Ελλάδα, ο Αντώνης Σπετσιώτης έχει να αντιµετωπίσει µια δύσκολη επαγγελµατική υπόθεση, να συναντήσει τον πρώτο του έρωτα και να συνοδεύσει τον πατέρα του στο τελευταίο του δροµολόγιο πριν βγει στη σύνταξη – όλα στη διάρκεια της ίδιας καλοκαιρινής ηµέρας του 2014.

Ένα εικοσιτετράωρο που ξεκινάει στα δικαστήρια, συνεχίζεται σε µια καφετέρια στα Πατήσια, σε ένα οικόπεδο στο Χαλκούτσι και σε ένα πάρκινγκ στον Ορχοµενό, πριν τελειώσει απρόβλεπτα τα ξηµερώµατα στους δρόµους της Αθήνας.

Ένα µυθιστόρηµα για τον µικρό άθλο να είσαι ο εαυτός σου κάθε µέρα από την αρχή, για µια εποχή ανάµεσα σε πράγµατα που έχουν τελειώσει και σε άλλα που δεν έχουν αρχίσει, για όλα όσα συµβαίνουν αφού πούµε όσα είχαµε να πούµε.

To βιβλίο «Εκεί που Ζούμε» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


Διαβάστε επίσης

«Chief of War»: Ο Τζέισον Μομόα γράφει νέα ιστορική σειρά για τη Χαβάη

Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τον βιολογικό πατέρα της Μέριλιν Μονρόε!

Πέθανε ο τραγουδιστής του θρυλικού Volare