Manowar  και Κώστας Καζάκος
Οι Manowar με τον Κώστα Καζάκο και τον γιο του, Κωνσταντίνο στο στούντιο της ηχογράφησης
Πηγή: Facebook / Manowar
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν οι Manowar υποκλίθηκαν στον «γίγαντα» Κώστα Καζάκο - Η συνεργασία και το «αντίο»

Ο Κώστας Καζάκος ερμήνευσε τον Οδυσσέα στα αρχαία ελληνικά στο άλμπουμ «The Revenge of Odysseus» των Manowar.

Μοιάζει απίθανο και όμως είναι πραγματικότητα. Ο Κώστας Καζάκος ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στα 87 του χρόνια, συνεργάστηκε ακόμα και με τους Manowar, στη μακρά και σπουδαία πορεία του.

Η συνεργασία - έκπληξη των Αμερικανών θρύλων της heavy metal με τον αξέχαστο ηθοποιό, έγινε στο άλμπουμ, «The Revenge of Odysseus» που είναι εμπνευσμένο από την Οδύσσεια και ο εκλιπών υποδύεται τον Οδυσσέα. Στο πρότζεκτ συμμετέχει επίσης και ο Κωνσταντίνος Καζάκος ο οποίος ερμηνεύει τον Τηλέμαχο.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος θυμάται τη στιγμή που ανέφερε στον πατέρα του την πρόταση των Manowar: «Τον ρώτησα αν θυμάται το συγκρότημα που είχα αφίσα πάνω δεξιά στο δωμάτιό μου. Μου είπε πως όχι, αλλά όταν του εξήγησα περί τίνος πρόκειται, δέχτηκε με χαρά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφήγηση έγινε στην αρχαία ελληνική γλώσσα, με την πολύτιμη συμβολή του Σάκη Τόλη των Rotting Christ o οποίος έκανε την απόδοση στα αρχαία ελληνικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από τα backstage της ηχογράφησης. Στα πλάνα μεταξύ άλλων βλέπουμε τους δύο ηθοποιούς να ερμηνεύουν ένα μικρό μέρος από τους ρόλους τους και τον Κώστα Καζάκο να κατευθύνει αλλά και να διορθώνει τον γιο του, Κωνσταντίνο.

Η διαδικασία της ηχογράφησης διήρκεσε περίπου μια ώρα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον Κώστα Καζάκο, κάθως η συμμετοχή σε ένα metal άλμπουμ ήταν πράγμα πρωτόγνωρο για τον ίδιο. Μάλιστα, ο Joey DeMaio και η παρέα του, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον μεγάλο ηθοποιό ο οποίος εξήρε την ευγένεια των μελών του γκρουπ.

Εντυπωσιασμένοι δήλωναν τότε και οι Manowar οι οποίοι ένιωθαν να ανατριχιάζουν όχι μόνο από το αρχαίο κείμενο, αλλά και από την καθηλωτική ερμηνεία του Κώστα Καζάκου. «Οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ», έλεγε λίγο αργότερα ο Joey DeMaio.

Όσοι βρέθηκαν στην πρόσφατη συναυλία των Manowar στο Release Athens, τον περασμένο Iούνιο, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σε ένα live - υπερπαραγωγή το «The Revenge of Odysseus» και μάλιστα με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Καζάκου.

Το «αντίο» των Manowar στον «γίγαντα» Κώστα Καζάκο

Οι Manowar πληροφορήθηκαν τον θάνατο του Κώστα Καζάκου την περασμένη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ηθοποιό μέσω ανάρτησης στο Facebook, δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία.

Στη λεζάντα τους, οι Manowar, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζουν τον Κώστα Καζάκο έναν «γίγαντα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ». «Ήταν τιμή και προνόμιο να γνωρίσουμε τον Κώστα», καταλήγουν.

Ολόκληρη η ανάρτηση των Manowar στο Facebook:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του θρυλικού Κώστα Καζάκου. Ήταν ένας γίγαντας που δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος αυτής της απώλειας για την οικογένειά του, τους φίλους του και τον κόσμο.

Ήταν τιμή και προνόμιο να γνωρίσουμε τον Κώστα. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».

Διαβάστε επίσης:

Θυμόμαστε 10 κινηματογραφικές στιγμές του Κώστα Καζάκου

Δέκα πράγματα που -ίσως- δεν γνωρίζατε για τον Κώστα Καζάκο

Κώστας Φέρρης για Ειρήνη Παπά: Η ιστορία πίσω από τον ψυχεδελικό οργασμό στο «666»



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ