ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα πράγματα που -ίσως- δεν γνωρίζατε για τον Κώστα Καζάκο

Κώστας Καζάκος
Ο Κώστας Καζάκος στην ταινία Η Λεωφόρος του Μίσους
Φίνος Φιλμ

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό έχει σκορπίσει ο θάνατος του Κώστα Καζάκου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Κώστας Καζάκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αντιμετωπίζοντας σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και μεγάλωσε στον Πειραιά. Για μισό και πλέον αιώνα ήταν παρών στο καλλιτεχνικό αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Κώστας Καζάκος επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στα Ματωμένα Χώματα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, ωστόσο αποχώρησε για λόγους υγείας.

Δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Κώστα Καζάκο.

1. Ο Κώστας Καζάκος τελείωσε το νυχτερινό Γυμνάσιο Παγκρατίου, καθώς εργαζόταν από τα 13 του χρόνια για να βοηθάει την οικογένειά του.

2. Το όνειρό του ήταν να γίνει φιλόλογος, ωστόσο δεν μπορούσε να φοιτήσει στη σχολή λόγω των κοινωνικών του φρονημάτων.

3. Η καριέρα του στην υποκριτική ξεκίνησε τυχαία.

4. Το 1953 η φοίτησή του στην Ανωτέρα Κινηματογραφική Σχολή Σταυράκου στο τμήμα σκηνοθεσίας ξεκίνησε τυχαία. Η γνωριμία του με τον Κάρολο Κουν τον οδήγησε τον επόμενο χρόνο στο Θέατρο Τέχνης. Από το 1954 έως το 1958, πήρε μέρος σε όλες τις παραστάσεις, στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.

5. Το 1956 και ενώ ήταν ακόμα σπουδαστής έπαιξε στην ταινία Η Αρπαγή της Περσεφόνης.

6.
Ο έρωτάς του με την Τζένη Καρέζη «γεννήθηκε» μέσα από μια παρτίδα τάβλι κάτω από μια ελιά, στα διαλείμματα από τα γυρίσματα της ταινίας Κοντσέρτο για Πολυβόλα.

7. Ο Κώστας Καζάκος
ήταν αριστερός, πολέμιος του χουντικού καθεστώτος και μαζί με την Καρέζη μάχονταν ενάντια στην χούντα από το θεατρικό σανίδι με Το Μεγάλο μας Τσίρκο.

8.
Πριν τον γάμο τους τον Αύγουστο το 1968, η αστυνομία τον πίεζε να υπογράψει δήλωση μετανοίας για τα πολιτικά του φρονήματα.

9. Στις εκλογές του 2007 και του 2009 εκλέχτηκε βουλευτής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ

10. Λάτρευε το ρεμπέτικο και το μπουζούκι.

Σχετικές ειδήσεις