ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λουδοβίκος των Ανωγείων: «Η νέα μου έκθεση είναι αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παπαθανασίου»

Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην Gallery Genesis πέρσι τον Ιανουάριο
Gallery Genesis - Γιώργος Τζάνερης

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μιλάει στο Newsbomb.gr για τη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής με 16 νέα ζωγραφικά έργα. 

Ο γνωστός τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει τη νέα ατομική του έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Όταν ο Δρόμος Ονειρεύεται τον Ουρανό».

Από τις 17 Φεβρουαρίου και για τρεις βδομάδες (έως τις 14 Μαρτίου), η Delta art gallery στον Βόλο (Χατζηαργύρη 4) θα φιλοξενήσει τα νέα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη τα οποία αποτελούν συνέχεια της έκθεσης που έγινε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022, στη γκαλερί Genesis του Γιώργου Τζανερη, από όπου η Εθνική Πινακοθήκη πηρε τέσσερα έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καλού του φίλου και σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Η έκθεση θα γίνει στη γκαλερί Δέλτα στον Βόλο και το θέμα είναι περίπου το ίδιο με της Αθήνας, πάλι με σύννεφα και δρόμους. Ο τίτλος της έκθεσης είναι Όταν ο δρόμος ονειρεύεται ουρανό», λέει στο Newsbomb.gr ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

«Μέσα στην ιστορία παρακολουθούμε τα σύννεφα που κατεβαίνουν και έναν δρόμο που ψάχνει να ανέβει και να μπει μέσα σε αυτά. Είναι μια συνέχεια της έκθεσης της Αθήνας», εξηγεί για το θεματική των έργων του και συνεχίζει λέγοντας: «τα έργα τα ολοκλήρωσα πρόσφατα. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Μάλιστα, τους πίνακες θα συνοδεύουν μικρά κείμενά μου που συνδέονται με τους με το θέμα τους».

«Θα εκθέσω 16 έργα, αλλά θα παίξω και μουσική στο χώρο της έκθεσης. Επίσης θα κάνω μια συναυλία στο Lab Art του Βόλου στις 19 Φεβρουαρίου», αναφέρει ο Λουδοβίκος.

Επίσης, μας αποκαλύπτει ότι στις αρχές του 2024 πρόκειται να μας παρουσιάσει μια έκθεση με νέα του έργα στην Αθήνα τα οποία θα έχουν τη μυρωδιά και τη γεύση της ανάμνησης: «Στις αρχές του 2024 πρόκειται να κάνω μια νέα έκθεση στην γκαλερί Genesis με προσωπογραφίες οικείων αντικειμένων. Πράγματα που είχαν μια ιστορία στην καθημερινότητά μας και τείνουμε να τα ξεχάσουμε. Η έκθεση θα έχει τη μυρωδιά και τη γεύση της ανάμνησης. Το δουλεύω ακόμα, έχω χρόνο μπροστά μου και το κάνω πολύ ευχάριστα».

Η κουβέντα μας με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων συνέχισε σε μουσικά μονοπάτια και συγκεκριμένα στην αρχαία λύρα που έχει αποκτήσει πρόσφατα.

«Έχω αγοράσει μια αρχαία λύρα γιατί πιστεύω μου ταιριάζει. Παίζεις απλά, έχει μια αρμονία και αυτή είναι η μαγεία του αρχαίου οργάνου που συνοδεύει τον αφηγητή. Χαϊδεύεις τις χορδές και διηγείσαι, είναι άριστο, μαγικό. Σου μαγεύει την ψυχή. Μου ταιριάζει πάρα πολύ στην αφήγηση. Είναι μια νέα πρόταση και προσέγγιση, μια άλλη ανάγνωση του έργου μου», εξηγεί.

Όταν Ο Δρόμος Ονειρεύεται Ουρανό

«Είχα την τύχη να είμαι ένας από τους φίλους του, του εκλεκτού των μουσών Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ένα κόσμημα πάνω στον κόσμο. Η θάλασσα της αρχαίας Ιωλκού τον γέννησε και του χάρισε το γαλάζιο βλέμμα, την δροσερή της αύρα και τον "έχρισε" κωπηλάτη στην "Αργώ" για το μακρινό ταξίδι του Ιάσονα.

Μας έμαθε πως για να δούμε τ' άστρα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και με την ωραία μουσική του συνόδεψε παρηγορητικά την ανθρώπινη μοίρα στην προσπάθεια της για το άγνωστο σύμπαν. Ένας αστερισμός φέρει ήδη το όνομά του: "VANGELIS 6354" που θα λάμπει για πάντα. Ο άγγελος του ΚΑΛΟΥ, του ΕΥ της αγγελίας.

Πριν λίγους μήνες πήρε το "δρόμο που ονειρεύεται ουρανό". Αναλήφθηκε εκεί που από πάντα ανήκε.

Λουδοβίκος των Ανωγείων».


Διαβάστε επίσης

Λουδοβίκος των Ανωγείων: «Ήταν μια τελετή αντάξια του Βαγγέλη» - Η ασημένια λύρα και το τραγούδι

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μιλάει στο Newsbomb.gr για τον καλό του φίλο, Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων για τη μουσική, τη ζωγραφική και την απόλυτη γυναίκα της ζωής του