ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται η τελευταία του Ταραντίνο; Ο τίτλος και οι πρώτες πληροφορίες

Ταραντίνο
Ο Κουέντιν Ταραντίνο
AP

Η δέκατη και τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο φέρεται να έχει τον τίτλο «The Movie Critic». Όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για την υπόθεση.

O Κουέντιν Ταραντίνο φαίνεται πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει την παραγωγή της δέκατης και τελευταίας ταινίας της σκηνοθετικής του καριέρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter.

Και αν νομίζετε ότι ο Ταραντίνο θα επιστρέψει στο σύμπαν του Kill Bill, μαζί με τη «Νύφη» του, Ούμα Θέρμαν, τότε μάλλον θα σας στεναχωρήσουμε.... Πηγές του The Hollywood Reporter αναφέρουν ότι ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction έχει ήδη ολοκληρώσει το σενάριο της νέας και εντελώς διαφορετικής ταινίας του, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Οι πληροφορίες για την ταινία κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά όπως έχει διαρρεύσει, θα έχει τίτλο The Movie Critic και θα τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με κεντρικό χαρακτήρα μια γυναίκα, που σέβεται ιδιαίτερα ο Ταραντίνο.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι, η ταινία φέρεται να εστιάζει στην Πολίν Κέιλ, την επιδραστική και έγκριτη κριτικό κινηματογράφου η οποία είχε μια μακρά θητεία στο The New Yorker από το 1968 έως το 1991. Η Κέιλ δεν ήταν απλώς κριτικός αλλά επίσης δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος.

Ήταν γνωστή για τις πολύ εύστοχες και παράτολμες κριτικές της και συχνά έμπαινε σε έντονες διαμάχες με μοντέρ και κινηματογραφιστές.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, εργάστηκε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ως σύμβουλος στην Paramount με προτροπή του Γουόρεν Μπίτι και αυτή είναι η χρονική περίοδος που θα τοποθετείται η ταινία του Ταραντίνο ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής της Κέιλ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το στούντιο που θα αποκτήσει τα δικαιώματα της ταινίας, αλλά οι πηγές θέλουν τη Sony (το στούντιο πίσω από το Κάποτε... στο Χόλιγουντ) να είναι ένα από αυτά. Άγνωστο επίσης παραμένει πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει η τελευταία ταινία του Ταραντίνο.

Όπως έχει δηλώσει πολλάκις ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σκοπεύει να αποσυρθεί από τη σκηνοθεσία μετά το δέκατο φιλμ της πορείας του. Ωστόσο πρόκειται να ασχοληθεί με άλλα πράγματα που αγαπά πολύ όπως τη συγγραφή, ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία να σκηνοθετήσει μίνι σειρές και θεατρικά έργα.

Διαβάστε επίσης

Ταραντίνο: Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες του δείτε κάτι άλλο

Κάνιε Γουέστ: «Ο Ταραντίνο μου έκλεψε την ιδέα για το Django»

Ούμα Θέρμαν: Η «Νύφη» του Ταραντίνο μιλάει για το «Kill Bill 3»