ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάνιε Γουέστ: «Ο Ταραντίνο μου έκλεψε την ιδέα για το Django»

Ταραντίνο - Γουέστ
O Κάνιε Γουέστ ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιούσε την ιδέα του Django στο βιντεοκλίπ του, Gold Digger
AP

Ο Κάνιε Γουέστ κατηγορεί τον Κουέντιν Ταραντίνο ότι του έκλεψε το κόνσεπτ για το Django 

O Κάνιε Γουέστ κατηγορεί τον Κουέντιν Ταραντίνο ότι του έκλεψε την ιδέα για το Django: Unchained (Django: Ο Τιμωρός).

Ο διάσημος ράπερ ισχυρίζεται ότι είχε μιλήσει στον Ταραντίνο για τον δικό του Django το οποίο θα ήταν το κόνσεπτ για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού Gold Digger «και μετά ο Ταραντίνο το έκανε ταινία».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, ο Γουέστ εκτοξεύει κατηγορίες όχι μόνο προς τον Ταραντίνο αλλά και προς τον πρωταγωνιστή του Django, Τζέιμι Φοξ.

«Ο Ταραντίνο μπορεί να γράψει μια ταινία για τη σκλαβιά όπου – στην πραγματικότητα αυτός και ο Τζέιμι [Φοξ], πήραν την ιδέα από εμένα, ο Django ήταν δική μου ιδέα για το βίνεο Gold Digger και την πήρε ο Τζέιμι Φοξ και ο Κουέντιν Ταραντίνο. Και μετά ο Ταραντίνο το μετέτρεψε σε ταινία», ισχυρίστηκε ο Γουέστ στον Πιρς Μόργκαν.

Τόσο ο Ταραντίνο όσο και ο Φοξ, δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τους ισχυρισμούς του Κάνιε Γουέστ.

Η ταινία Django: Ο Τιμωρός (Django Unchained) είναι αμερικανικό γουέστερν, παραγωγής 2012. Ο τίτλος και η τοποθεσία της ταινίας είναι εμπνευσμένα από το σπαγγέτι γουέστερν Django: Ο Τρομοκράτης του Πάσο-Ντόμπλε (Django, 1966) και τις ανεπίσημες συνέχειες με πρωταγωνιστή τον Φράνκο Νέρο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Φοξ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κρίστοφ Βαλτς, Κέρι Γουάσινγκτον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Η ταινία απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη φιλμογραφία του Ταραντίνο με συνολικές εισπράξεις 425,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία, κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες, Πρωτότυπου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς. Βραβεύτηκε επίσης με δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο BAFTA Καλύτερου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Βαλτς.

Διαβάστε επίσης

Netflix: Oι νέες σειρές και ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα

H Αντζελίνα Τζολί μεταμορφώνεται σε Μαρία Κάλλας

The Watcher: Η πραγματική ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Netflix