ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιστροφή στο Χόγκουαρτς: Η Warner Bros ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά Χάρι Πότερ

Χάρι Πότερ
Έρχεται το τηλεοπτικό reboot του Χάρι Πότερ;
Αρχείο Newsbomb.gr

H Warner Bros. Discovery φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για μια νέα σειρά Χάρι Πότερ που θα βασίζεται στα βιβλία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ.

Μετά την επιστροφή μας σε Westeros και Μέση Γη, ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στο Χόγκουαρτς. H Warner Bros. Discovery φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για μια νέα σειρά Χάρι Πότερ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η νέα σειρά του HBO Max δεν θα είναι κάποιο spinoff για τον μικρό μάγο, αλλά μια νέα -τηλεοπτική αυτή τη φορά- μεταφορά των επτά βιβλίων Χάρι Πότερ. Σύμφωνα, μάλιστα με το δημοσίευμα, η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα έχει ρόλο παραγωγού στο νέο πρότζεκτ.

Όπως προκύπτει λοιπόν, κάθε σεζόν της σειράς θα βασίζεται στο αντίστοιχο βιβλίο.

Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση αλλά ούτε κάποια πληροφορία για το καστ και τους συντελεστές.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη ταινία Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος κυκλοφόρησε στα σινεμά τον Νοέμβριο του 2001 μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους. Η ταινία απέφερε ένα δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Το 2001 ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών ενώ σήμερα καταλαμβάνει την 47η θέση. Αυτό οδήγησε στην κινηματογραφική προσαρμογή και των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς και στη δημιουργία ενός ολόκληρου σύμπαντος Χάρι Πότερ που κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Στις αρχές του 2022 οι πρωταγωνιστές των ταινιών, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον και Ρούπερτ Γκριντ επέστρεψαν στο Χόγκουαρτς σε ένα συγκινητικό reunion για την πρώτη ταινία Χάρι Πότερ το οποίο προβλήθηκε στο HBO Max.

Σε συνέντευξή του ο Ράντκλιφ, ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει μπαμπάς, έχει δηλώσει πως δεν σκοπεύει να «συναντήσει» ξανά τον αγαπημένο μας μάγο στην οθόνη. Τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Ο λόγος που είπε «όχι» στον «Χάρι Πότερ» και δεν το μετανιώνει

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δεν θέλει να επιστρέψει ως «Χάρι Πότερ», αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

HBO: Η επική γκάφα στο πρωτοχρονιάτικο reunion του Χάρι Πότερ!

Χάρι Πότερ: 20 χρόνια από τότε που μάγεψε (και) τη μεγάλη οθόνη στο Infographic του Newsbomb.gr