ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ: Σε ποια πασίγνωστη ταινία πληρώθηκε μια περιουσία για να πει 150 λέξεις

Johnny Depp
Αυτή την εποχή, ο Τζόνι Ντεπ κάνει δυνατό comeback με τη νέα του ταινία «Jeanne du Barry» που θα ανοίξει το Φεστιβάλ των Καννών
AP

Ο Τζόνι Ντεπ έχει υποδυθεί διάσημους και αγαπημένους χαρακτήρες. Ωστόσο, ένας από αυτούς τού χάρισε ίσως το πιο εύκολο... μεροκάματο μέχρι σήμερα!

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε ένα πολύ εύκολο μεροκάματο για να εμφανιστεί σε μια από τις πιο γνωστές ταινίες του, λέγοντας μόλις 150 λέξεις!

Ο Τζόνι Ντεπ έχει παίξει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους ρόλους όπως τους: Jack Sparrow στο franchise των Πειρατών της Καραϊβικής ή Willy Wonka στο reboot του 2005 Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας.

Επίσης δάνεισε τη φωνή του στο Victor Van Dort στη Νεκρή Νύφη του Τιμ Μπάρτον και πρωταγωνίστησε επίσης ως Mad Hatter στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του 2010.

Όμως υπάρχει ακόμα μια διάσημη και διαχρονική ταινία του Μπάρτον που έδωσε στον Ντεπ ίσως έναν από τους ευκολότερους μισθούς του μέχρι σήμερα!

Ο λόγος φυσικά για τον Ψαλιδοχέρη του 1990, όπου ο Ντεπ υποδύθηκε τον αινιγματικό και αλλόκοτο χαρακτήρα του Edward Scissorhands.

Συμπρωταγωνίστρια του Ντεπ στην ταινία ήταν η –τότε σύντροφός του- Γουινόνα Ράιντερ που υποδύθηκε την Κιμ, την έφηβη κοπέλα που ερωτεύτηκε ο Edward.

Η κλασική –πλέον- ταινία αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Τζόνι Ντεπ με τον Τιμ Μπάρτον και την αφετηρία για μια σειρά επιτυχημένων ταινιών που έχουν κάνει οι δυο τους, αλλά και την αρχή μιας μακρόχρονης φιλίας.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι ο Ψαλιδοχέρης είναι η ταινία που εδραίωσε το «Burtonsque στιλ» με το οποίο έγινε γνωστός ο gothic σκηνοθέτης στο παγκόσμιο σινεμά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ερμηνεία του Ντεπ ως Edward έχει επαινεθεί ως «θαρραλέα» από τους κριτικούς. Ωστόσο, δεν επικροτείται λόγω των ικανοτήτων του στην ανάγνωση σεναρίου.

Στην πραγματικότητα, σε ολόκληρη την ταινία ο Ντεπ λέει μόνο 150 λέξεις, αλλά πληρώθηκε μια μεγάλη περιουσία, καθώς η ταινία απέσπασε 86 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Σχετικά με τον σχεδόν βουβό χαρακτήρα, η συν-σεναριογράφος Caroline Thompson είπε στο Insider ότι ο Έντουαρντ γράφτηκε ως «απλώς ένα ζευγάρι μάτια όσον αφορά το συναίσθημα».

Επικρότησε επίσης την απεικόνιση του δύσκολου χαρακτήρα από τον Ντεπ, λέγοντας ότι «παρέδωσε μια όμορφη, πολύ όμορφη ερμηνεία».

Σε άλλα νέα, ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στον κινηματογράφο με κάθε επισημότητα! Η νέα του ταινία «Jeanne du Barry» θα ανοίξει το 76ο Φεστιβάλ των Καννών το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου 2023.

Διαβάστε επίσης

Τα γαλλικά του Τζόνι Ντεπ στο τρέιλερ της νέας του ταινίας «Jeanne du Barry»

Οι Κάννες στρώνουν κόκκινο χαλί στον Τζόνι Ντεπ: Η νέα του ταινία θα ανοίξει το φεστιβάλ

Ο Τζόνι Ντεπ αποσύρθηκε στην αγγλική ύπαιθρο: «Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου»