ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζαφάρ Τζάκσον είναι ίδιος ο «βασιλιάς της ποπ» στην πρώτη φωτογραφία από το «Michael»

O Μάικλ Τζάκσον στο Wembley του Λονδίνου στο πλαίσιο της περιοδείας Dangerous τον Αύγουστο του 1992.
O Μάικλ Τζάκσον στο Wembley του Λονδίνου στο πλαίσιο της περιοδείας Dangerous τον Αύγουστο του 1992.
Photo by Pete Still/Redferns

Συγκίνηση και ανατριχίλα για τους φαν του Μάικλ Τζάκσον που τον βλέπουν να «ζωντανεύει» ξανά χάρη στον ανιψιό του, Τζαφάρ στην βιογραφική ταινία «Michael».

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη εικόνα του Τζαφάρ Τζάκσον, στο ρόλο του «βασιλιά της ποπ» και η ομοιότητα τους μάς έχει αφήσει άφωνους. Θυμίζουμε ότι ο Τζαφάρ θα υποδυθεί τον διάσημο θείο του, Μάικλ Τζάκσον στη νέα βιογραφική ταινία «Michael» της Lionsgate.

Tα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντουάν Φουκούα. Το σενάριο υπογράφει ο Τζον Λόγκαν (Skyfall) ενώ στην παραγωγή συναντάμε τον Γκρέιχαμ Κινγκ (Bohemian Rhapsody).

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στη φωτογραφία βλέπουμε τον 27χρονο Τζαφάρ (γιο του Τζερμέιν Τζάκσον) να υποδύεται τον Μάικλ Τζάκσον κατά τη διάρκεια της περιοδείας του «Dangerous» (1992-1993).

H φωτογραφία ανήκει στον διάσημο φωτογράφο Kevin Mazur, ο οποίος κατέγραψε την τελευταία πρόβα του Τζάκσον, και τώρα είναι ο πρώτος που φωτογράφισε τον Τζαφάρ στο ρόλο του θρυλικού τραγουδιστή.

«Όταν έφτασα για την πρώτη μου μέρα στα γυρίσματα αυτής της ταινίας, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος – ήταν σαν την πρώτη φορά που πήγα σε περιοδεία για να φωτογραφίσω τον Μάικλ Τζάκσον», είπε ο Mazur για την εμπειρία του. «Όταν μπήκα στο σετ, ένιωσα σαν να είχα γυρίσει τον χρόνο πίσω και πήγαινα στο στάδιο για να γυρίσω την περιοδεία», συμπλήρωσε και συνέχεισε: «Βλέποντας τον Τζαφάρ να παίζει, σκέφτηκα, "Ουάου, είναι ο Μάικλ". Ο τρόπος που κινείται και συμπεριφέρεται, οι τρόποι του, τα πάντα – είναι ο Μάικλ Τζάκσον. Για όποιον δεν είχε την ευκαιρία να δει τον Μάικλ να παίζει ζωντανά κατά τη διάρκεια της ζωής του – έτσι ήταν».

Ο Αντουάν Φουκούα έχει πει για τον ανιψιό του «βασιλιά της ποπ» ότι «Εχει μία φυσική ικανότητα να μιμείται τον Μάικλ και απίστευτη χημεία με το φακό».

«Συγκεντρώσαμε μια απίστευτη ομάδα καλλιτεχνών για αυτό το πρότζεκτ – μαλλιά και μακιγιάζ, κοστούμια, χορογραφία, φωτισμοί, τα πάντα – και κάποιοι που γνώριζαν και δούλεψαν με τον Μάικλ επανενώνονται για αυτήν την ταινία», πρόσθεσε ο Φουκούα. «Αλλά το πιο σημαντικό, είναι ο Τζαφάρ που ενσαρκώνει τον Μάικλ. Ξεπερνά τη φυσική ομοιότητα. Είναι το πνεύμα του Μάικλ που περνάει με έναν μαγικό τρόπο. Πρέπει να το ζήσεις για να το πιστέψεις».

«Ο Τζααφάρ ενσαρκώνει τον γιο μου. Είναι τόσο υπέροχο να τον βλέπω να συνεχίζει την κληρονομιά των Τζάκσον», είπε η Κάθριν Τζάκσον, μητέρα του Μάικλ, σε δήλωση που δόθηκε από τη Lionsgate Films.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lionsgate, η ταινία θα εξιστορήσει όλες τις πτυχές της ζωής του «βασιλιά της ποπ» ο οποίος πέθανε το 2009.

Στην ταινία συμμετέχει ακόμα ο 9χρονος Τζουλιάνο Κρούε Βάλντι που θα ενσαρκώσει τον τραγουδιστή σε παιδική ηλικία όταν ξεκινούσε τα βήματά του με τους Jackson 5. και ο Κόλμαν Ντομίνγκο ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του Τζο Τζάκσον, πατέρα του Μάικλ Τζάκσον.

Η ταινία «Michael» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου του 2025.

Διαβάστε επίσης

Βρέθηκε ο ηθοποιός που θα παίξει τον πατέρα του Μάικλ Τζάκσον στην ταινία «Michael»

Πρώτη εικόνα από την ταινία «Michael»: Ο ανιψιός του Μάικλ Τζάκσον είναι ίδιος ο διάσημος θείος του

Η βιογραφική ταινία του Μάικλ Τζάκσον βρήκε τον πρωταγωνιστή της και είναι ο ανιψιός του