πολιτστική ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα του Newsbomb.gr: Γιάννης Χαρούλης στο σκοτάδι και βραδιά Τέιλορ Σουίφτ

Η ξεχωριστή συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο σκοτάδι, η βραδιά Τέιλορ Σουίφτ και η πρεμιέρα του Dune 2, πρωταγωνιστούν στις επιλογές των επόμενων ημερών.

Ο Γιάννης Χαρούλης θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στο σκοτάδι, για καλό σκοπό και οι φαν της Τέιλορ Σουίφτ θα ζήσουν μια αξέχαστη βραδιά. Οι φίλοι της τέχνης πρέπει να περάσουν μια βόλτα από την ομαδική έκθεση Broken Mirror, ενώ οι φαν του κινηματογράφου έχουν να περιμένουν την πρεμιέρα του δεύτερου κεφαλαίου του Dune στις 29 Φεβρουραρίου.

Μουσική

Γιάννης Χαρούλης, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γιάννης Χαρούλης

Ο Γιάννης Χαρούλης καλεί φίλους και ακροατές να «χίλια καλώς εσμίξουμε» στην συσκοτισμένη αμφιθεατρική σκηνή του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για δύο μοναδικές παραστάσεις, την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, και να τραγουδήσουμε δυνατά.

Τα έσοδα της ξεχωριστής αυτής συναυλίας στο σκοτάδι θα υποστηρίξουν το έργο της ΑΜΚΕ Πλησίον.

Taylor Swift Night, Death Disco

Taylor Swift

Tην Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, το Death Disco καλεί τους Έλληνες φαν της Τέιλορ Σουίφτ στο καθιερωμένο «σουιφτοreunion» για να γιορτάσουν και επίσημα ένα χρόνο Taylor Swift Night!

Θέατρο

Burn This, Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή

Ένα από τα γνωστότερα έργα του Μπρόντγουεϊ ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η Νάντια Κοντογεώργη παρουσιάζει την πρώτη σκηνοθεσία της στο θέατρο με το Burn this του Λάνφορντ Γουίλσον, σε μετάφραση Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ένα έργο για τη σαρωτική δύναμη του έρωτα, τη φιλία, το πένθος και την προσωπική εξέλιξη, με πρωταγωνιστές τέσσερις ανθρώπους που προσπαθούν να κατακτήσουν όσα ονειρεύονται.


Παίζουν (αλφαβητικά): Κίμωνας Κουρής, Μάριος Σαραντίδης, Ιβάν Σβιτάιλο, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Mέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Σάββατο 18:30 και Κυριακή 21:15.

Καρδιά του Σκύλου, Θέατρο Κιβωτός

Η καρδιά του σκύλου του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ. Μια νέα στοχαστική ανάγνωση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη. Ένα προειδοποιητικό παραμύθι για τη διαφύλαξη της ατομικότητάς μας.

Μετά την πρώτη κοινή επιδαύρια κάθοδό τους με τα “Βατράχια”, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης επιστρέφουν στο θέατρο Κιβωτός με το εμβληματικό έργο του Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ Καρδιά του Σκύλου.

Η Έφη Μπίρμπα επιχειρεί μία νέα στοχαστική ανάγνωση και σκηνοθετεί με τον δικό της διηθητικό και ονειρικό τρόπο την άγρια, ταραχώδη και κωμικά υπερρεαλιστική αυτή σάτιρα για την ανθρώπινη φύση με πρωταγωνιστές τον Άρη Σερβετάλη και τον Αντώνη Μυριαγκό. Μαζί τους η Ηλέκτρα Νικολούζου, ο Μιχάλης Θεοφάνους, η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, η Αλεξάνδρα Καζάζου και ο Σπύρος Δέτσικας.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 20:00

Μάρτυρας Κατηγορίας, Θέατρο Άνεσις

Ο Μάρτυρας κατηγορίας θεωρείται όχι μόνο το πιο καλογραμμένο και επιτυχημένο έργο της Αγκάθα Κρίστι αλλά ίσως και το πιο συναρπαστικό θρίλερ όλων των εποχών, με το φινάλε του να έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο απροσδόκητα και συναρπαστικά φινάλε που γράφτηκαν ποτέ!

Μάρτυρας Κατηγορίας

Διανομή (αλφαβητικά): Βαμβακά Μελίνα, Γρηγορόπουλος Χάρης, Δημητροπούλου Ευγενία, Δρακόπουλος Γιάννης, Κατσαφάδος Θοδωρής, Κουρλαμπάς Θανάσης, Παλληκαράκη Νίκη, Πολυδερόπουλος Νίκος. Στη παράσταση συμμετέχει η Ελισάβετ Κανέλλη και η Μέλπω Σφακιανάκη.

Σινεμά

Dune: Μέρος Δεύτερο

Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

Ο Ντενί Βιλνέβ επιστρέφει στη σκηνοθεσία για το δεύτερο κεφάλαιο με ένα all star cast: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Φλόρενς Πιου, Λία Σεϊντού, Ζεντάγια, Τζος Μπρόλιν, Όστιν Μπάτλερ, κ.ά.

Βιβλίο

Ήρωες, Στίβεν Φράι (εκδόσεις Πατάκη)


Θνητοί και τέρατα. Άθλοι. Εκστρατείες και περιπέτειες.

O Στίβεν Φράι αφηγείται έξοχα τις δραματικές, κωμικές, τραγικές και διαχρονικές ιστορίες των ηρώων της ελληνικής μυθολογίας, αναδεικνύοντας το μεγαλείο του θάρρους και της δόξας τους. Μας καλεί να επιβιβαστούμε με τον Ιάσονα στην «Αργώ» και να τον ακολουθήσουμε στην Αργοναυτική Εκστρατεία. Να παρακολουθήσουμε πώς η Αταλάντη —που την ανέθρεψε μια αρκούδα— αποδεικνύεται ταχύτερη από όλους τους άντρες, αλλά την παθαίνει τελικά από λίγα χρυσά μήλα. Να αγωνιστούμε στο πλευρό του Ηρακλή, για να φέρουμε μαζί του σε πέρας τους δώδεκα άθλους, να αντικρίσουμε το παγερό βλέμμα της φρικαλέας Μέδουσας και να γίνουμε μάρτυρες της λύσης του αινίγματος της Σφίγγας από τον Οιδίποδα.

Καταδιώξεις, αινιγματικοί γρίφοι, λαβυρινθώδεις διαδρομές και τρομακτικά τέρατα, ποταπές πράξεις δειλίας και μεγαλειώδη ανδραγαθήματα — οι Ήρωες μάς δείχνουν για τι πραγματικά είμαστε ικανοί εμείς οι θνητοί, τόσο για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο.

Μην χάσετε

Την έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικές "Broken Mirror" που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Αργώ την τελευταία ημέρα του μήνα, 29 Φεβρουαρίου.

Κώστας Βαρώτσος, The Moon
Κώστας Βαρώτσος, The Moon


Δέκα σύγχρονοι καλλιτέχνες, εννέα ζωγράφοι και ένας γλύπτης, εμπνέονται από το υπερβατολογικό σύμβολο του καθρέφτη, με τρόπο αφαιρετικό και εντελώς προσωπικό. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αδριανός, Δωροθέα Αμέντα, Κώστας Βαρώτσος, Κρίστι Γρηγορίου, Τζουλιάνο Καγκλής, Εβίτα Κανέλλου, Κατερίνα Μαυρολέων, Βαγγέλης Ρήνας, Κατερίνα Ριμπατσιού, Μάρα Τσαφαντάκη, οι οποίοι δουλεύοντας από "μέσα" προς τα έξω, διερευνούν τα όρια τόσο του προσωπικού τους κόσμου όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει, ενός κόσμου απειλητικού, που αλλάζει συνεχώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ακριβώς την ημέρα που κλείνει τα 71 του χρόνια ο Μικρός Ήρως, οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως προσκαλούν όλους τους νέους και τους παλιούς φίλους τους στην παρουσίαση δύο νέων επετειακών άλμπουμ που θα γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο ‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η είσοδος είναι δωρεάν. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι εικονογράφοι Σπύρος Δερβενιώτης και Κώστας Φραγκιαδάκης οι οποίοι συμμετέχουν με έργα τους στα άλμπουμ, και ο Ακαδημαϊκός και Ερευνητής Λαϊκών Αναγνωσμάτων, Νίκος Φιλιππαίος. Τα δύο επετειακά άλμπουμ, περιέχουν μικρές αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα, φόρος τιμής για τα 70 χρόνια, και σε αυτά συμμετέχουν συνολικά δεκαοχτώ Έλληνες καλλιτέχνες, χαρίζοντάς μας εντυπωσιακές δημιουργίες που ποικίλουν σεναριακά!

Διαβάστε επίσης

Οι «Υπέροχες Μέρες» στα σινεμά και ένα κακό που παραμονεύει

Κίμων Κουρής και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου μαζί και στο θέατρο: Aνήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η πρεμιέρα

Τι έρχεται τον Μάρτιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ