ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες: Το «Dune 2» επιτέλους στα ελληνικά σινεμά

Dune: Part 2
Dune: Μέρος Δεύτερο
Tanweer

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.

Οι κινηματογράφοι της χώρας περιμένουν το δεύτερο μέρος του Dune με ανυπομονησία, για να δουν και πάλι τις καρέκλες τους να γεμίζουν από θεατές. Την προσοχή μας αξίζουν επίσης οι ταινίες Μια Γυναίκα με τη Σοφί Μαρσό και Πρίμα Μπαλαρίνα.

Dune: Μέρος Δεύτερο (Dune: Part 2)

Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

Το δεύτερο κεφάλαιο του Dune με την υπογραφή του Ντενί Βιλνέβ. Παίζουν: Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όστιν Μπάτλερ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Φλόρενς Πιου, Κρίστοφερ Γουόκεν, Λέα Σεϊντού.

Μια Γυναίκα (Une Femme de Notre Temps)

Η Σοφί Μαρσό στο ρόλο μιας αστυνομικού που οδηγείται στα άκρα όταν μαθαίνει πως ο άντρας της είχε διπλή ζωή.

Μία επιθεωρήτρια της Αστυνομίας στο Παρίσι, αστυνομικός με μεγάλη ηθική ακεραιότητα, ρομαντική εκ φύσεως και συγγραφέας στον ελεύθερο χρόνο της, ζει, φαινομενικά ήσυχα, με τον σύζυγό της, μετά τον θάνατό της αδερφής της. Όταν όμως, αίφνης, ανακαλύπτει την διπλή ζωή του άντρα της μεταστρέφεται και, ανίκανη να διαχειριστεί το σοκ, οδηγείται σε μέχρι πρότινος αδιανόητες για εκείνη πράξεις.


Πρίμα Μπαλαρίνα (Joika)

Η Joika βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Joy Womack, η οποία έγραψε ιστορία ως Αμερικανίδα μπαλαρίνα που έγινε δεκτή στην Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι. Σε ηλικία 15 ετών άφησε το οικογενειακό της σπίτι στο Τέξας για να ταξιδέψει στη Μόσχα για να ακολουθήσει το όνειρό της - να γίνει Πρίμα Μπαλαρίνα στα παγκοσμίου φήμης Μπαλέτα Μπολσόι. Αυτή η συναρπαστική ιστορία τράβηξε το ενδιαφέρον του συγγραφέα-σκηνοθέτη Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τη Τζόι εμπνεύστηκε απόλυτα την αξιοσημείωτη ιστορία της. Η Womack ήθελε η ταινία να δείξει τι πραγματικά χρειαζόταν για να γίνει μια ελίτ μπαλαρίνα σε μια τόσο έντονα ανταγωνιστική ατμόσφαιρα, - κάτι που ένιωθε ότι δεν είχε προβληθεί ποτέ πραγματικά στον κινηματογράφο. Και, έχοντας δει το πολυβραβευμένο The Dark Horse του Robertson, η Womack ένιωσε ότι ήταν το πρόσωπο που μπορούσε να εμπιστευτεί να το κάνει.

Ο Πάγος που Καίει (The Breaking Ice)

Η ταινία Ο Πάγος που Καίει γυρίστηκε μέσα στον παγωμένο χειμώνα στα σύνορα της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα. Γυρισμένη στην πόλη Γιαντζί, μια συνοριακή πόλη στη Βόρεια Κίνα, η ταινία ακολουθεί την ανάπτυξη της σχέσης τριών νέων που βρίσκονται στην αρχή της ενήλικης ζωής τους, κατά τη διάρκεια λίγων ημερών μέσα στο χιονισμένο τοπίο. Η συνάντηση τους και ο χρόνος που περνούν μαζί θα τους κάνει να αναθεωρήσουν τη ζωή τους και να αλλάξουν ρότα.

Άκουσέ Με

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά, κυρίως, των δικών της.

Οι Περιπέτειες του Επιθεωρητή Σαν (Inspector Sun and the Curse of the Black Widow)

Σανγκάη, 1934. Κάτω από την επιφάνεια, στον κόσμο των εντόμων οι ντετέκτιβ και οι γκάνγκστερ συνυπάρχουν σαν σε φιλμ νουάρ. Ο μοναχικός επιθεωρητής Σαν – που ανήκει στο είδος της αράχνης κυνηγού- καλείται να λύσει ένα μυστήριο που αποδεικνύεται μία υπόθεση ζωής και θανάτου για ανθρώπους και έντομα.

Διαβάστε επίσης

«The Rings of Power»: O τηλεοπτικός «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» πάει και για 3η σεζόν

Όσκαρ 2024: Και τα πέντε υποψήφια τραγούδια ζωντανά στην σκηνή του «Dolby Theatre»

Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνεϊ περνούν καλά στη νέα τους ταινία και αυτό βγαίνει προς τα έξω